El Centre d'Art Maristany proposa una reflexió sobre la pintura amb obres de nou artistes murcians


  • Comparteix:

Manolo Belzunce, Ana García Alarcón i Gil Antonio Munuera

Manolo Belzunce, Ana García Alarcón i Gil Antonio Munuera

Nou artistes de la regió de Múrcia signen les obres de l'exposició 'Pintura i altres impureses', que ha obert porttes aquest dijous al Centre d'Art Maristany amb l'objectiu d'explicar com la pintura es pot manifestar des de diferents disciplines. Teles, brodats i paisatges sonors serveixen per configurar aquest recull de peces que es pot visitar fins al 3 de desembre.

'Pintura i altres impureses' pren com a punt de partida la pintura per apropar-se als elements que interfereixen en la seva puresa i configuren propostes que s'aproximen al concepte de contaminació i de resistència. Segons la comissària de l'exposició, Ana García Alarcón, la impuresa s'entén com 'la intromissió d’una sèrie de partícules que deterioren o canvien les qualitats primigènies d’un element' i li fan perdre la seva puresa.

Ana García Alarcón

L'espectador, enfrontant-se a la pròpia obra, pot fer una lectura molt ràpida perquè les obres guarden una linialitat.


Eduardo Balanza, Manolo Belzunce, Miguel Fructuoso, Pedro Guirao, Ana Martínez, Gil Antonio Munuera, Sonia Navarro, Sergio Porlán i Juan Sánchez són els protagonistes de la mostra, que rep el suport de la Generalitat. Alarcón ha subratllat la manera en què els treballs reflecteixen diferents formes d'abordar la pintura.

La mostra descobreix la pintura més purista amb l’obra de Manolo Belzunce i la proposta, basada en el digital, de Gil Antonio Munuera. El primer, que viu entre Sant Cugat i Múrcia, és el punt de partida de la mostra que reuneix les propostes d'artistes de renom, com el jove Munuera.

Munuera / Belzunce

Les impureses de la meva obra són més les impureses de l'ànima / Sóc ciutadà de dos llocs i sempre m'ha agradat fer aquestes coses.


Activitats complementàries
-Taller de pintura amb plantilles, a càrrec de l'artista Aram Rah (1 d’octubre, dos quarts de dotze del migdia, i 19 de novembre, dos quarts de sis de la tarda)

-Visites/debats oberts a l’exposició (27 d’octubre, vuit del vespre)

-Xerrada 'La pintura fora de lloc', a càrrec del comissari d’exposicions, David Armengol (10 de novembre, dos quarts de vuit del vespre)

-Visites/debats oberts a l’exposició (17 de novembre, vuit del vespre)

-'La sardana huertana'. Taller d’art sonor de l’artista Fito Conesa (24 de novembre, dos quarts de vuit del vespre)

-Projecció de la pel·lícula 'Cradle will rock' (A baix el teló), de Tim Robbins (1 de desembre, set del vespre)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.