La mirada al franquisme d''El Florido Pensil Nenes' omple el Teatre-Auditori en la primera funció del curs


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori ha donat el tret de sortida aquest divendres a la temporada de setembre a febrer amb una mirada infantil però terrible de l'educació durant el franquisme. 'El Florido Pensil Nenes', que ha exhaurit localitats, ha transportat el públic santcugatenc a una època on l'escola estava subjugada al règim dictatorial i on s'intentava adoctrinar la canalla, que aprenia de memòria una moralitat imposada sense comprendre massa bé què significava. Lloll Bertan, Roser Batalla, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti han donat vida a cinc nenes en una adaptació en clau femenina del llibre d'Andrés Sopeña dirigida per Fernando Bernués i Mireia Gabilondo. Es dóna el cas que Bernués ja va portar aquest muntatge a l'equipament santcugatenc fa 19 anys, però amb actors enlloc d'actrius.

'El Florido Pensil Nenes' narra una època 'obscura' i 'terrible', però sempre des de la inocència de la canalla. Malgrat el dramatisme de la situació, la representació està pensada per fer riure al públic, tal com han explicat a Cugat.cat les actrius Lloll Bertran, Isabel Rocatti i Mireia Portas.

Bertran, Rocatti i Portas

És un viatge a un passat molt passat de voltes, però amb situacions molt còmiques. / És una comèdia. / És un punt de vista molt real.


La peça vol que aquells espectadors que van viure aquella etapa siguin còmplices per recordar-ho tot plegat amb sentit de l'humor, tot i que també posa en valor que actualment la situació ha millorat.

Portas, Rocatti i Bertran

És un relat que agradarà a la gent que ho va viure i als que no. / És terrorífic, però no va passar fa tants anys. / És una pàgina de la nostra història i conèixer-la pot servir per millorar el futur.


Les actrius del muntatge donen vida a cinc nenes, tot i que en alguns moments també es posen en la pell dels mestres i de figures feixistes. En tot cas, les intèrprets s'ho passen d'allò més bé a l'hora de convertir-se en canalla a l'escenari.

Actrius 3

Fer el brètol a l'escenari és meravellós. / T'ho pots permetre tot. / Hem hagut de tornar a l'escola.


'El Florido Pensil Nenes' ha omplert el Teatre-Auditori, que aquest divendres ha arrencat la temporada. El director de l'equipament, Pep Tugues, ho ha posat en valor i ha recordat que l'objectiu de la programació és seduir el màxim de públic possible.

Pep Tugues

És una programació variada per arribar a molt tipus de gent: AuronPlay, David Guapo, l'Orquestra Simfònica, Ara Malikian...


La programació continua divendres vinent amb el concert de Sopa de Cabra, amb entrades ja exhaurides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.