Míriam Pérez s'endú el primer premi de la Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis


  • Comparteix:

La mexicana Míriam Pérez ha guanyat amb 'Madre Tierra' el primer premi de la 1a Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis, que s'ha donat a conèixer aquest diumenge a l'entitat municipal. Els florestans Ariane Patout i Renè Muller s'han endut el segon i la santcugatenca Neus Colet, el tercer. Un centenar de persones ha acudit a la presentació d'aquestes obres que, juntament amb 21 escultures d'artistes d'àmbit local, nacional i internacional, conformen la mostra d'art escultòric que s'exposa fins el 25 de novembre al parc de Sant Cebrià, els Jardins Onze de Setembre i el Club Esportiu Valldoreix.

Els artistes han acompanyat els assistents a l'acte per un recorregut pels punts on estan exposades les obres i per fer una explicació sobre la intenció de les escultures. Els artistes Toni Batllori i Mikel Lertxundi han explicat a Cugat.cat les seves obres 'Màquina!' i 'Materiales y equilibrio', respectivament.

T. Batllori / M. Lertxundi

Tindríem ganes que el món funcionés d'una altra manera. En la peça, el tren no va per la via, va per la travessa, el fum, que és volàtil, és de pedra. / Sempre he treballat amb pedra, ferro i fusta. Com a base, sempre he buscat l'equilibri en conjunt. De l'equilibri a la vida i de la vida a la poesia.


La 1a Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis ha estat impulsada per l'associació Amicart Valldoreix per omplir amb propostes creatives espais emblemàtics del territori. La presidenta de l'associació, Marcenia Baqués, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu d'aquesta biennal.

Marcenia Baqués

Volíem donar a Valldoreix un caire artístic. Això al carrer és molt important i les escultures premiades seran patrimoni de Valldoreix i cada edició l'anirem ampliant.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat la importància d'acollir una proposta d'aquest tipus.

Josep Puig

Això marca un abans i un després en les iniciatives que es prenen des de Valldoreix. Mai no s'havia fet una exposició així i pensem que hi hem de seguir donant continuïtat.


L'entrega formal dels tres primers premis, valorats en 5.000, 3.000 i 2.000 euros, respectivament, es farà en l'acte de clausura que se celebrarà el 25 de novembre. Amicart Valldoreix i l'EMD han acordat que les obres premiades passaran a ser patrimoni artístic de l'entitat municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.