La coproducció municipal 'Vilafranca', el tercer muntatge teatral més vist de 2015 a les comarques de Barcelona


  • Comparteix:

Foto de família del muntatge/ Foto: Teatre-Auditori

Foto de família del muntatge/ Foto: Teatre-Auditori

'Vilafranca. Un dinar de Festa Major', una producció del Teatre-Auditori en el projecte Teatres Amics, va ser el tercer muntatge més vist el 2015 a les comarques de Barcelona, segons dades d'un informe de la Diputació. 9.500 espectadors van veure l'obra en els 11 equipaments escènics que van acollir-la i 1.800 van fer-ho al teatre santcugatenc. A Sant Cugat, l'obra va recaptar 20.000 euros aproximadament i arreu del territori per on va girar, més de 141.000 en 19 funcions.

El muntatge, de Jordi Casanovas, és un drama familiar ambientat a Vilafranca del Penedès que va visitar la ciutat la temporada passada en una doble funció. El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, s'ha felicitat pel resultat de la producció i del recorregut que va tenir.

Pep Tugues

L'objectiu era acollir-lo als cinc teatres amics, però després es van afegir Teatre Lliure i Temporada Alta fins arribar a 11 equipaments. Es va complir el millor dels somnis.


Es tracta del primer muntatge que produeix l'associació Teatres Amics, de la qual forma part el Teatre-Auditori, juntament amb l'Atlàntida (Vic), l'Atrium (Viladecans), el Kursaal (Manresa) i el Teatre Auditori de Granollers.

Entre octubre i novembre, l'associació anunciarà el proper espectacle en què participarà. Pep Tugues ha avançat a Cugat.cat que apostaran 'per un altre tipus de producció' que consistirà a col·laborar en una 'que ja estigui en marxa'.

L'espectacle més vist l'any passat va ser 'Turandot de Giacomo Puccini', dels Amics de l'Òpera de Sabadell, i el segon, 'El crèdit', de Bitó Produccions. Les dues propostes van passar pel Teatre-Auditori.

La Diputació ha destinat més d'un milió d'euros a donar suport a l'activitat dels teatres de la xarxa que participen en el programa Circuit de la Xarxa d'Espais Escènics Municipals, amb un total de 1.744 funcions programades als espais dels 75 municipis que participen en el projecte. Aquests municipis representen el 70,2% dels habitants de la demarcació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.