Tetrateatre porta aquest diumenge al Fòrum 'Pregària de guerra' de Mark Twain


  • Comparteix:

Dolors Vilarasau és la directora de Tetrateatre.

Dolors Vilarasau és la directora de Tetrateatre.

La companyia Tetrateatre se suma aquest diumenge al Fòrum Universal de les Cultures amb la representació de l'obra 'Pregària de guerra' de Mark Twain. La companyia de Dolors Vilarasau portarà a l'escenari de la haima aquesta visió antibelicista dels conflictes, vigent 100 anys després.

La companyia santcugatenca es desplaça aquest diumenge al recinte del Fòrum per portar a l'escenari de la haima el muntatge 'Pregària de guerra' de Mark Twain.
Segons ha explicat la seva directora, Dolors Vilarasau, dissortadament, es tracta d'un text que parla dels preparatius d'una guerra i dels fonamentalismes religiosos, vigent 100 anys després:

Dolors Vilarasau

Lamentablement és un text d'actualitat encara avui que parla de la guerra, el militarisme i els fonamentalismes. És encara avui vigent.


'Pregària d'una guerra' es va estrenar ara fa dos anys a Sant Cugat amb motiu de la inauguració de la dissetena edició de la Universitat Internacional de la Pau. Des de llavors, no s'ha deixat de representar de la mà del Circuit de Solidaritat de la Diputació i ha passat pels escenaris de diverses poblacions com ara Manresa, Cornellà, Sant Boi o Santpedor.

Vilarasau s'ha mostrat 'orgullosa' per la seva participació en el Fòrum. Admet que tot i les crítiques que ha rebut l'esdeveniment, és positiu que s'organitzin actes que fomentin valors com la pau i la solidaritat:

Dolors Vilarasau

Tot i les crítiques s'han atrevit a moure's i organitzar un esdeeniment que fomenta valors que compartim.


Sis actors representen l'obra que compta amb la narració del periodista Josep Maria Balcells. El muntatge es fa sobre l'adaptació poètica que en va fer Joan Oliver.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.