La paraula pren cos a la Nit de Poesia 2016


  • Comparteix:

Les arts escèniques han fet seu el Teatre-Auditori aquest dijous en la Nit de poesia del 16è Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat. Dansa, piano, cant i rapsodes s'han donat la mà durant poc més d'una hora per demostrar que la poesia és un art que impregna tots els gèneres. El duet format per Clara Peya i Pere Martínez i les coreografies de Laia Santanach amb el Cos de Dansa de l'Esbart de Sant Cugat han donat aires nous a la nit que, fa 16 anys, va ser l'embrió del Festival Nacional de Poesia.

'La sola veritat t'ensenya i et salva', vers de Marc Granell, ha estat el punt de partida de la vetllada que ha començat amb els versos de Biel Mesquida, recitats pel mateix poeta. A partir d'aquí, Mesquida, Víctor Sunyol, Mireia Vidal-Conte, Gemma Gorga, Jordi Llavina, Vinyet Panyella i Blanca-Llum Vidal han anat cedint-se la paraula per recitar les seves composicions i fer al públic partícep de la seva obra.

La música de Clara Peya i la veu de Pere Martínez s'han anat combinant amb els mots dels rapsodes. El cantaor santcugatenc ha explicat a Cugat.cat com han portat els poemes al seu terreny.

Pere Martinez

És molt interessant veure les petites històries que pots trobar a cada poesia. Has de buscar el paper que pots jugar a cada història i, a partir d'aquí, cadascú imprimeix la seva personalitat a la cançó.


La ballarina Laia Santanach ha sumat forces amb el Cos de Dansa de l'Esbart i ha convertit la paraula en moviment. Santanach diu que aquesta transició és fruit 'd'una tria personal dels versos'.

Laia Santanach

Les poesies t'evoquen a un imaginari, uns sentiments i unes sensacions molt concretes i, alhora, molt abstractes que em permeten explorar amb diferents maneres de moure'm.


Les activitats del Festival Nacional de Poesia continuen aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.