La Comissió de Gitanes modifica el ball de les noies i l'equipara al dels nois perquè tinguin més protagonisme


  • Comparteix:

Carles Mayol i Arnau Marimon han presentat les novetats del ball de Gitanes

Carles Mayol i Arnau Marimon han presentat les novetats del ball de Gitanes

La Comissió de Gitanes modificarà la coreografia de les noies en el Ball de Gitanes per equiparar-la al ball dels nois. L'entitat, que enguany celebra 10 anys amb el lema 'Gitanes a l'alça, la revolució es calça', ha respost així al que qualifica de 'reivindicació històrica' i ha dissenyat una coreografia més treballada i amb passos similars per als balladors dels dos sexes. Tot i així, el ball de noies mantindrà els passos propis.

Tot i que les Gitanes es ballen en parella, les coreografies de noi i noia són molt diferents. El noi es llueix molt en totes les parts del ball, mentre que la noia fa una funció d'acompanyament. Al 2011, la Comissió ja va permetre que les noies poguessin ballar de noi i viceversa. El canvi en la dansa, però, no afectarà el ball de les Gitanetes, la versió que els més menuts fan el diumenge de Carnaval. El membre de la comissió de Gitanes Arnau Marimon ha explicat el motiu d'aquesta modificació de la coreografia.

Arnau Marimon

La comissió de Gitanes entenem les Gitanes com una tradició viva, que evoluciona igual que ho fa el poble i la societat. Per tant, hem pensat que era un bon moment per fer un canvi en el ball sense perdre la riquesa de passos que ja tenia, l'estil i la tradició de la dansa.


La modificació en el ball de noies també s'incorporarà als vídeos tutorials que l'organització penjarà properament al seu canal de YouTube per ensenyar la dansa a través d'Internet.

El Carnaval de l'any passat va acollir el Ball de Gitanes més multitudinari de la història de la dansa a Sant Cugat, amb 264 balladors. Es tracta d'una xifra que l'organització espera mantenir a la propera edició.

Els assajos
Els assajos començaran el dimecres 2 de novembre al Teatre-Auditori i es faran dilluns i dimecres de deu a dos quarts de dotze de la nit. El Ball de Gitanes tindrà lloc el 25 de febrer i mantindrà la plaça d'Octavià com a escenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.