El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat reivindica la figura de Pere Gimferrer en la cloenda oficiosa


  • Comparteix:

Josep Pedrals ha recitat i interpretat Gimferrer

Josep Pedrals ha recitat i interpretat Gimferrer

Pere Gimferrer ha estat el gran absent de l'homenatge que se li ha fet aquest diumenge en el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Finalment, el poeta i recitador Josep Pedrals i el músic Gerard Claret han tirat endavant l'acte sense Gimferrer, que s'ha excusat per malaltia, davant una seixantena de persones. L'espectacle ha servit com a cloenda oficiosa del festival, que encara té pendents activitats fins al 15 de desembre.

'El trànsit de la llum' havia de plantejar preguntes a l'escriptor barceloní sobre la seva obra, que han quedat sense resposta. Tot i això, Josep Pedrals ha fet un repàs per les característiques principals de la poesia de Gimferrer, com el moviment, el pas del temps en els versos, la llum dinàmica que presenta i la seva sonoritat.

Josep Pedrals

És un dels poetes més originals i més particulars. Ningú no ha continuat la seva poètica. És important posar-lo més a l'abast.


L'acte ha servit també per posar punt final a la setmana d'actes més intensa del Festival Nacional de Poesia. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha intervingut en representació de l'alcaldessa i n'ha excusat la seva absència. Salat ha destacat que la ciutat s'ha bolcat amb el festival.

Esther Salat

Aquest és l'autèntic tresor de la nostra ciutat, una ciutadania cohesionada, activa, culturalment desperta que respon amb entusiasme cada any. Sant Cugat té set de cultura i volem que segueixi sent així.


Les activitats continuen encara fins el 15 de desembre i la propera serà aquest dijous a El Siglo Mercantic amb una conversa entre Arnau Tordera, d'Obeses, i Jordi Lara, periodista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.