La 3a edició del Teixim la Ciutat arriba amb la voluntat d'aproximar la cultura del tèxtil als santcugatencs


  • Comparteix:

Imatge de la iniciativa

Imatge de la iniciativa

La 3a edició del Teixim la Ciutat arriba a Sant Cugat dissabte de la setmana que ve amb la voluntat d'aproximar la cultura del tèxtil als santcugatencs. El Museu del Monestir, la plaça de l'Om i la plaça Augusta acolliran d'onze del matí a set de la tarda les activitats que tenen l'objectiu de promoure el coneixement de l'art tèxtil, la recuperació dels coneixements antics i donar suport a noves maneres d'expressió. La iniciativa forma part del projecte de promoció i difusió de la tradició tèxtil de Sant Cugat i la seva relació amb el tapís contemporani.

L'objectiu de la iniciativa és generar propostes d'intervenció artística urbana de caràcter efímer, on el teixit i la poesia s'entrellacen i es converteixen en canals de coneixement i comunicació.

Aquesta edició, a més de les diverses activitats de dissabte que ve, s'han dut a terme tres propostes singulars: Teixim Poesia, Arpilleres i Retrobat i Recreat.

Teixim la Ciutat és una iniciativa dels Museus de Sant Cugat i té el suport i participació d'artistes tèxtils, artesans, mestres, espais-taller, botigues especialitzades, infants, joves, i avis de la ciutat.

Un recorregut per l'art i la creació a Sant Cugat
Teixim la Ciutat forma part de les activitats de difusió i promoció del tèxtil, que a Sant Cugat va tenir una forta presència al llarg del segle XX gràcies a l'Escola Catalana del Tapís, amb seu a l'antiga Fàbrica Aymat. Ara, l'Ajuntament treballa per crear un recorregut de l'art a Sant Cugat a través dels diferents equipaments culturals dedicats a aquesta funció, així com a l'impuls a la creació, en els quals l'element tèxtil sempre ha tingut un paper preeminent.

Pel que fa a aquest recorregut, la Casa Aymat acollirà tallers de dibuix, pintura, tapís i altres disciplines artístiques. El Centre d'Art Maristany donarà veu als moviments més coetanis, joves i trencadors en pintura, fotografia i audiovisuals i Can Quitèria serà la seu de tot allò relacionat amb el tapís contemporani, especialment en la figura i llegat de Josep Grau Garriga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.