Més de 50 parelles ballen la tradicional dansa del 'Paga-li Joan'


  • Comparteix:

La forta calor no ha impedit que el passeig dels Plàtans s'omplís de gom a gom

La forta calor no ha impedit que el passeig dels Plàtans s'omplís de gom a gom

El passeig dels Plàtans s'ha omplert de gom a gom amb motiu d'un dels actes més tradicionals de la Festa Major: el ball del Paga-li Joan. Més de 50 parelles, entre petits i grans, han ballat davant el públic i les autoritats aquesta dansa tradicional de la nostra ciutat.

La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ha estat l'encarregada de posar música a aquesta dansa tradicional de Sant Cugat, que com ja és habitual, han obert els seus protagonistes, els gegants Joan i Marieta.

Després d'aquesta actuació, ha estat el torn dels més petits, que enguany han arribat a la vintena de parelles. Precisament, la participació infantil ha estat un dels elements més destacats d'aquesta edició, ja que després d'uns anys amb pocs nens i nenes, enguany s'ha fet una campanya a les escoles que ha donat molt bons resultats. Ho explica Asenci Giménez, responsable del ball del Vano i el Ram.

Asenci Giménez

S'ha fet una promoció a les escoles i ha donat un fruit. L'any passat érem 11 parelles i aquest any som 20. Espero que per l'any vinent, això continui.


Pel que fa als adults, aquest 2004 hi han hagut més de 30 parelles que s'ha animat a ballar al ritme d'aquesta dansa tant nostrada. Igual que en altres edicions, les parelles més veteranes han ballat al costat d'altres més joves que ballaven el 'Paga-li Joan' per primera vegada. Així ho ha destacat l'alcalde, que s'ha mostrat molt satisfet pel nivell de participació, tant de balladors com de públic.

Lluís Recoder

Ha estat molt concorregut i hi ha hagut moltes parelles i moltes joves, moltes criatures i algunes que ballaven per primer any.


En alguns casos, fins i tot, les parelles han estat formades per un veterà d'aquesta dansa i per una persona que la ballava per primera vegada. Per a tots, l'experiència ha estat, un any més, molt positiva.

Balladors del Paga-li Joan

Jo és el primer any que el ballo, però no estic nerviosa. La meva parella fa anys que balla i m'ho va proposar. La veritat és que hem fet molt bons amics.


El sol i la calor que han acompanyat la jornada no han estat, per tant, un impediment perquè tant els balladors com el públic gaudissin del tradicional ball del Vano i el Ram.

Com ja és habitual, la ballada ha estat presidida per les autoritats, encapçalades per l'alcalde i tots els membres del consistori, i acompanyades del rector de la parròquia de Sant Pere Octavià, Mossèn Blai Blanquer, i del pregoner d'enguany, Josep Maria Sans i Travé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.