Els joves reivindiquen la seva interpretació de la poesia a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

La poesia compresa i recitada per joves ha protagonitzat la funció que han ofert el grup d'alumnes adolescents dels Tallers de Teatre Sílvia Servan davant d'una vintena de persones aquest dissabte a la tarda en el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Sota la direcció de Marta Uxan, els joves han volgut demostrar a la Casa de Cultura que la poesia ben dita i compresa no només està en mans d'experts, sinó que joves com ells també poden transmetre i emocionar el públic.

Es tracta de la tercera edició d'aquesta iniciativa, que enguany ha estrenat una denominació, 'Els joves diuen: #POESIA', que volen consolidar en edicions posteriors. Enguany, sis alumnes han participat a l'espectacle, que ha ofert diverses modalitats escèniques per representar poemes de noms reconeguts internacionalment com Jorge Bucay, Silvia Plath i Pablo Neruda, però també alguns contemporanis catalans, com Roc Casagran. La directora de l'espectacle, Marta Uxan, ha explicat que l'elecció depenia totalment dels alumnes.

Marta Uxan

Vam portar tot de material, vam estar una classe mirant i ells van investigar a casa. Cadascú va triar segons el que més li agradava o els que hi feien sentir alguna cosa.


Per als alumnes, es tracta d'una manera diferent d'encarar la poesia, allunyada de la formalitat de l'escola i basada en els sentiments que els hi generen els versos. Una de les alumnes, Alba Peribáñez, ha assegurat a Cugat.cat que ha estat un procés còmode per a ells.

Alba Peribáñez

Acumulo tres anys fent el recital amb la Marta i em sento molt bé. No és una cosa que facis a l'escola, et pots expressar i unir amb el poema. És una sensació molt gratificant.


Aquest dissabte també ha tingut lloc, en el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, l'espectacle 'Llum de Llull', a càrrec del grup de folk Cap de Turc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.