Ja es coneixen els guanyadors del 3r Premi Literari Gausacs Amunt


  • Comparteix:

L'edició d'aquest any ha repartit un total de 13 premis repartits en cinc categories

L'edició d'aquest any ha repartit un total de 13 premis repartits en cinc categories

Els Castellers de Sant Cugat han lliurat aquest dissabte els 13 guardons del 3r Premi Literari Gausacs Amunt, en els quals han participat 154 persones, gairebé 100 menys que en l'edició anterior. Així, en la categoria de 1r a 3r de primària, el guanyador ha estat Marcos Jaureguizar i en la de 4t a 6è, Àlex Perlado. La categoria de l'ESO ha tingut tres guanyadors: Ariadna Serrano i Mar Serrano, en narrativa, i Júlia Molina, en poesia. La categoria d'adults ha reconegut les obres de Marta Soto, Griselda Ballester i Nacho Ferrer. En la categoria de poesia, creada expressament després de l'alt nombre de peces presentades, el premiat ha estat per a Toni Almeda. Finalment, s'han entregat dues mencions especials als poemes de Sònia Birche i Rosa Gadea.

En l'edició d'enguany els textos havien de tractar els valors socials del fet casteller. Un dels organitzadors i secretari del premi literari, Ferran Ballester, ha explicat el perquè de la temàtica d'enguany.

Ferran Ballester

Hem volgut que no només es vegin els castells com una activitat puntual sinó el que volen dir: la solidaritat, la companyia, la superació...


El guanyador del premi en la categoria de Poesia, Toni Almeda, ha explicat a Cugat.cat la seva sensació en rebre el guardó amb el seu poema 'Símbol, xiprer i foc d'art i ofici'.

Toni Almeda

Tinc un estat d'ànim que balla entre la il·lusió i l'agraïment. Agraïment per la gent que promou activitats dins la vila i fa que la gent pugui prepar-se el futur amb més solvència i seguretat.


Enguany la participació ha baixat: l'any passat van presentar-se 245 persones i enguany 154. Tot i així, la presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, ha assenyalat la importància que s'hagin presentat persones que no estan vinculades directament a la colla castellera, ja que això demostra que poden 'fer arribar l'activitat castellera i els seus valors a altra gent'. Aristoy també ha agraït la col·laboració dels instituts Leonardo da Vinci i Joaquim Pla Farreras i les escoles Viaró i Farga.

Els Gausacs tanquen aquest diumenge la temporada castellera amb la celebració de la 21a Diada de la colla, que tindrà lloc a les dotze del migdia a la plaça d'Octavià, on també actuaran els Bordegassos de Vilanova. Abans, a partir de les nou del matí, els Gausacs donaran pas a les matinades i, a les onze del matí, a una cercavila per anunciar a la ciutat que hi haurà actuació.

Palmarès

Categoria de 1r a 3r
Marcos Jaureguizar, amb 'En Marc i l'Àlex'

Categoria de 4t a 6è
Àlex Perlado, amb 'Les aventures del capità casteller'

Categoria d'ESO
Ariadna Serrano, amb 'Pròxima b: colonitzadors de l'Univers'
Mar Serrano, amb 'L'orgull de ser castellers'
Júlia Molina, amb 'Entitats'

Categoria d'Adults
Marta Soto, amb 'Noni'
Griselda Ballester ,amb 'Castell de colors'
Nacho Ferrer, amb 'El valor dels sentits'
Toni Almeda, amb 'Símbol, xiprer i foc d'art i ofici'

Menció especial
Sònia Briche, amb 'La teva esquena'
Rosa Gadea, amb 'Vull ser casteller'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.