VOC i Òmnium fan possible la promoció del cinema en català amb una mostra a Cinesa


  • Comparteix:

L'entitat Versió Original en Català (VOC) i Òmnium Cultural han aportat el seu gra de sorra en la normalització del cinema en català a les sales del país amb l'organització de la mostra de curtmetratges i websèries nacionals que s'ha projectat aquest dissabte a Cinesa Sant Cugat. El president d'Òmnium Cultural a la ciutat, Lluís Bonet, ha remarcat el seu objectiu de 'fomentar la llengua catalana i donar a conèixer els tècnics i promotors culturals que es mouen en els mitjans audiovisuals'.

Les projeccions han començat a un quart d'onze del matí i s'han allargat fins dos quarts d'una, hora en què el públic ha gaudit del llargmetratge del dia, 'El rei borni', amb Miki Esparbé. També s'ha pogut veure un capítol de la websèrie 'Voltes i voltes'. Una vegada finalitzada la sessió, a les dues de la tarda, els assistents han votat el curt que més els ha agradat i han entrat en el sorteig d'un abonament a la plataforma de continguts Filmin.

Bonet també ha destacat la importància de promoure els continguts en català en els mitjans audiovisuals.

Lluís Bonet

Només cal veure la quantitat de cinema que es veu en català per veure la importància que té utilitzar aquest mitjà de comunicació per fer una promoció de la llengua.


Aquesta mostra ha estat acollida per 25 ciutats d'arreu del país i tindrà una durada de quinze dies en els quals les sales poden decidir quins dies emetre els curtmetratges. La responsable de comunicació d'Òmnium Cultural, Sílvia Solanellas, ha agraït que Cinesa Sant Cugat hagi acollit aquesta proposta.

Sílvia Solanelles

Cinesa és l'únic cinema comercial a tot Catalunya que ha obert les portes a aquesta mostra. Estem molt contents que estiguin promocionant el cinema en català de forma gratuïta.


Sessió de diumenge
La segona sessió d'aquesta mostra té lloc aquest diumenge a partir de dos quarts d'onze del matí. Es projectaran set curtmetratges i el llargmetratge 'El camí més llarg per tornar a casa', així com un capítol de la websèrie 'Les coses grans'. L'entrada és gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.