Marta Pessarrodona i Pilar Aymerich recorden Montserrat Roig davant una vintena de persones


  • Comparteix:

L'escriptora Marta Pessarrodona i la fotògrafa i periodista Pilar Aymerich han recordat la figura de Montserrat Roig davant una vintena de persones en un acte del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, que s'ha fet a la Biblioteca de Mira-sol. En el 25è aniversari de la mort de l'escriptora barcelonina, el festival ha volgut acostar-se a la Roig més íntima amb les anècdotes de Pessarrodona i Aymerich, que han estat acompanyades de l'actriu Montse Guallar.

Les dues ponents han posat de manifest la necessitat de recuperar el llegat i la vida de Montserrat Roig. Pilar Aymerich, autora de bona part dels retrats més coneguts de l'escriptora barcelonina, n'ha destacat la vocació literària i l'aposta per viure de l'escriptura. Segons Aymerich, Roig representa un pont entre dues generacions.

Pilar Aymerich

Crec que és una cronista d'una època i d'una generació. Es veu també la vida de les dones i la nostra joventut, però també la de les àvies i les mares.


Pessarrodona ha reivindicat especialment l'última novel·la de Roig, 'La veu melodiosa'.

Marta Pessarrodona

Té un interès, fins i tot per classes a la universitat. Per mi és de les novel·les més creatives i diferents d'aquests anys.


L'acte ha acabat amb una ofrena floral al monòlit que homenatja l'escriptora a l'avinguda que porta el seu nom a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.