La revisitació del clàssic 'La Fortuna de Sílvia' passarà pel Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Laura Conejero dóna vida a Sílvia / Foto: ACN

Laura Conejero dóna vida a Sílvia / Foto: ACN

'La fortuna de Sílvia' és la coproducció escollida enguany pel TNC i els Teatres Amics per girar pel país després de l'estrena al Teatre Nacional. La iniciativa, que arriba a les 12 funcions i amplia els municipis participants més enllà dels vinculats a la xarxa, passarà pel Teatre-Auditori el 13 de gener. L'actriu Laura Conejero dóna vida a Sílvia, un dels personatges més emblemàtics de Josep Maria de Sagarra.

'La fortuna de Sílvia' mostra l'evolució d'Europa i els trasbalsos de la Segona Guerra Mundial a través dels ulls de Sílvia, una dona capaç de preservar la seva 'fortuna' privilegiada malgrat els cops que li esperen i les humiliacions amb què es veurà castigada per la pobresa. L'obra va ser escrita el 1947 i, com explica el director del muntatge, Jordi Prat i Coll, 'dóna la sensació que està parlant del present ja que Europa torna a estar en crisi'.

Aquest és un dels textos del dramaturg no prou 'recuperats' pel teatre actual, en opinió del director del TNC, Xavier Albertí, i que al seu parer van marcar un 'camí de modernitat' per la dramatúrgia catalana. Laura Conejero es posa en la pell de Sílvia, una dona vídua amb dos fills que desafia les convencions de l'època amb la seva conducta i les seves conviccions. El dilema de Sílvia rau en viure per guanyar-se i conservar una fortuna familiar o 'viure amb la fortuna d'aprendre a prescindir-ne'.

El TNC l'estrenarà el 29 de novembre i girarà per 12 teatres a partir de gener. Enguany Llinars, Tordera, Barberà del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca i Sant Boi de Llobregat se sumen als equipaments de la xarxa, Sant Cugat, Granollers, Girona, Manresa i Reus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.