Un santcugatenc dirigirà el 1r Festival de Música de Cambra del centenari de la comunitat jueva a Barcelona


  • Comparteix:

Els concerts tindran lloc a la sala d'actes de la Comunitat Israeliana de Barcelona

Els concerts tindran lloc a la sala d'actes de la Comunitat Israeliana de Barcelona

El compositor i director d'orquestra santcugatenc Israel David Martínez dirigeix el 1r Festival de Música de Cambra del primer centenari de la comunitat jueva a Barcelona, que arrencarà el 15 de desembre a la seu de la Comunitat Israeliana de Barcelona. Malgrat que la iniciativa comença a rodar enguany, l'aniversari de la fundació d'aquesta comunitat se celebrarà el 2018. Així, durant tot l'any vinent, el festival posarà de manifest tant 'joves talents' com 'la rica oferta musical' de la capital del país amb l'objectiu de promoure la música de cambra.

Martínez, professor a l'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) de la Universitat de Barcelona (UB) i format al Conservatori Superior de Música del Liceu, ha explicat els objectius de la iniciativa.

Israel David Martínez

Ens ha semblat interessant crear un festival de música de cambra per recuperar un repertori de músics de jueus. També ens aproparem al món del cinema i de les sèries de televisió.


El primer concert tindrà lloc el 15 de desembre a la sala d'actes de la Comunitat Israeliana de Barcelona i oferirà una actuació del Duo Baco, amb Darío Barroso a la guitarra i Albert Coronado a la viola. Totes les actuacions, tret de l'última, que tindrà lloc a la finca que l'associació té a Valldoreix, tindran lloc en aquest espai a tres quarts de vuit del vespre. Les entrades s'han de reservar enviant un correu a info@cibonline.org i tenen un preu de set euros.

La música clàssica jueva
El segle XIX està considerat com el punt d'inici de la prolificitat en l'activitat jueva al món de la música clàssica. Anteriorment només hi havia hagut alguna incursió excepcional. Alguns noms propis d'aquesta activitat són Charles-Valentin Alkan, Heinrich Wilhelm Ernst, Karl Goldmark i Giacomo Meyerbeer, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.