L'Obra Social la Caixa destina 11.000 euros a dos projectes a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les dues entitats ofereixen serveis als més necessitats, entre ells, aliments

Les dues entitats ofereixen serveis als més necessitats, entre ells, aliments

L'Obra Social la Caixa ha destinat 11.000 euros a dos projectes solidaris a Sant Cugat que es dediquen a atendre persones en situació d'exclusió social. 7.000 seran per a la Fundació Acció Solidària contra l'Atur, que ofereix microcrèdits i ajudes directes no retornables a persones necessitades, i 4.000, per a l'església evangèlica Casa de Dios que, entre altres iniciatives, està posant en marxa una guarderia.

La Fundació Acció Solidària contra l'Atur va néixer com a Fons Social Solidari Sant Cugat-Valldoreix per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos a persones que vivien dificultats econòmiques. L'any 2000 va passar a formar part de la fundació i ha seguit la seva activitat en col·laboració amb l'Ajuntament per oferir també ajudes sense retorn a gent gran i persones amb rendes baixes. La fundació planeja destinar els diners a sufragar els micropréstecs i algunes despeses ordinàries com un programa informàtic.

L'església evangèlica Casa de Dios ofereix ajuda en diversos àmbits, com el pagament del lloguer a persones a l'atur i ajuts en roba, aliments i vacunes. El projecte més recent és un servei de guarderia que estan acondicionant amb una millora de la teulada, la instal·lació de parquet i d'un sistema de climatització.

El pastor de l'església, Jean Hubert Kayombo Mocket, ha explicat que aquests diners serviran com a complement a les fons de finançament habitual i els permetrà ser efectius.

Jean Humbert Kayombo

Si volem ajudar de manera més efectiva, ho podem fer. Hi ha hagut moments que només hem pogut pagar una part de les ajudes. Però ara que tenim aquesta ajuda, podem ser efectius.


L'Obra Social la Caixa disposa enguany amb 500 milions d'euros de pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.