Sant Cugat obre convocatòria perquè els artistes exposin a equipaments i sales municipals


  • Comparteix:

Centre d'Art Maristany es va inaugurar just fa dos anys

Centre d'Art Maristany es va inaugurar just fa dos anys

Els artistes que vulguin exposar als espais i equipaments municipals poden presentar els seus projectes a les convocatòries que ha obert l'Ajuntament. La voluntat del consistori és promoure l'activitat artística i expositiva de qualitat i apropar-les a la ciutadania. La convocatòria per exposar al Centre d'Art Maristany (CAM), la Casa de Cultura i la resta de sales municipals expira el 18 d'abril, mentre que per fer-ho a l'espai polivalent del CAM el període està obert tot l'any.

Amb aquestes convocatòries, l'Ajuntament aposta per una programació oberta on tothom pugui presentar les seves propostes i, alhora, ordenar i regular l'accés públic a les sales municipals. L'objectiu és que les convocatòries siguin periòdiques i variïn segons els calendaris i les disponibilitats dels espais. Un mateix projecte no pot optar a més d’un programa.

Centre d'Art Maristany (CAM)
És la convocatòria per a projectes d’art contemporani que actua com a plataforma de suport a artistes i comissaris. La voluntat és dotar de suport econòmic a artistes i comissaris per a la elaboració d’un projecte al CAM. És una iniciativa que vol impulsar la producció i la creació en el sector de les arts visuals contemporànies. El pressupost màxim del projecte no pot superar els 10.000 euros.

Les lleixes del CAM
A més, el CAM ofereix les seves lleixes per acollir propostes petites o resums de projectes més grans d'artistes o col·lectius que els interessi una presentació pública en format breu. El concepte no és el d'una exposició, sinó un tast en format 'pop-up'. Els projectes seleccionats s'exposaran durant 15 dies.

Casa de Cultura
La Casa de Cultura va iniciar el 2003 un conjunt d’exposicions on artistes vius nascuts o vinculats a Sant Cugat podien formar part del Cicle d’Artistes Santcugatencs, amb la voluntat de donar a conèixer els creadors locals. Els artistes que hagin participat al cicle els últims cinc anys queden exclosos. La dotació del projecte és d'un màxim de 6.000 euros.

Altres espais municipals
S'acullen propostes que puguin integrar-se als programes d’exposicions municipals, excepte biblioteques i museus, i a intervencions artístiques en l’espai públic. Els projectes, de temàtica lliure, no poden superar una antiguitat de producció de més de dos anys i no poden haver passat per cap altre espai de la ciutat, públic o privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.