Èxit de públic a l'estrena de 'Belles pedres velles', dedicada al Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'obra s'ha interpretat en el marc del Festival de Música de Cambra

L'obra s'ha interpretat en el marc del Festival de Música de Cambra

Unes 200 persones han omplert el claustre del Monestir per assistir a l'estrena de l'obra musical 'Belles pedres velles', dedicada a Sant Cugat. La peça, basada en la melodia del Paga-li Joan, és una composició del mestre Rafael Blanch, i ha estat interpretada per l'Harmonia Quintet de Vent en el marc del primer Festival de Música de Cambra al Monestir.

El cinquè concert del Festival de Música de Cambra al Monestir ha aconseguit omplir el claustre, on s'han aplegat prop de 200 persones. El motiu ha estat el concert que ha ofert l'Harmonia Quintet de Vent, que ha inclòs l'estrena absoluta d'una composició de Rafael Blanch dedicada a la nostra ciutat.

'Belles pedres velles' va sorgir d'un encàrrec de la responsable del Festival de Música de Cambra, Mariona Benet, que volia aprofitar el cicle per estrenar una composició original. A partir d'aquesta idea, el mestre Rafael Blanch va decidir dedicar la peça al monument més emblemàtic de Sant Cugat, el Monestir, i va basar la melodia en el ball del Paga-li Joan. Ho explica el fill del compositor, Xavier Blanch, que toca l'oboè amb l'Harmonia Quintet de Vent.

Xavier Blanch

Mariona Benet em va proposar encarregar-li l'obra a un compositor, i jo li vaig dir al meu pare. Ha fet una peça basada en el Paga-li Joan i dedicada al Monestir.


La composició comença amb una obertura basada en el tema del Paga-li Joan, continua amb un 'vals fals', segueix amb una sardana i s'acaba amb un 'triple final'. Segons Xavier Blanch, estrenar aquesta composició al claustre del Monestir és una gran idea, tenint en compte que 'Belles pedres velles' està dedicada a aquest monument.

Xavier Blanch

S'estrena al lloc més adient, al claustre del Monestir. Al meu pare li va agradar molt la idea.


El repertori del concert s'ha completat amb una obertura de Rossini, una suite de Lefèbvre i una composició de Luciano Berio. A la segona part, s'ha pogut sentir una obra per a quintet de vent d'Anton Reicha i 'Sis bagatel·les' de Gyorgy Ligeti.

L'Harmonia Quintet de Vent és una formació nascuda l'any 1986, i formada per joves instrumentistes de reconegut prestigi en l'àmbit musical català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.