El grup Mediterrània proposa un intercanvi cultural amb Grècia i Euskadi


  • Comparteix:

El sopar va tenir lloc a la plaça Octavià

El sopar va tenir lloc a la plaça Octavià

El grup Mediterrània ha organitzat una actuació on s'han exhibit danses catalanes, basques i gregues. Es tracta de fomentar un intercanvi entres aquestes cultures que de fet ja va començar divendres amb un sopar on eren presents plats de les 3 gastronomies. A l'acte van participar unes 400 persones.

L'activitat 'Un tast de cultures: catalana, basca i grega' combina dos elements característics de totes les cultures: la gastronomia i el ball. Divendres la plaça Octavià va ser l'escenari d'un sopar que va finalitzar amb tallers de dansa per a totes les edats.

És el primer cop que el grup Mediterrània organitza un sopar multitudinari. Coincidint amb el Fòrum 2004, l'associació dansaire van pensar que podien afegir una mostra gastronòmica i fer més complerta l'activitat. Maria Sunyer, del grup Mediterrània, explica alguns components del sopar.

Maria Sunyer

Com a basc hem preparat 'montaditos' de txistorra, com a grec mousaka (una mena de lasanya vegetal) i com a català una llesca de pa amb tomàquet amb botifarra i seques.


No obstant, la part central de l'activitat ha estat la mostra de danses de dissabte. El grup Mediterrània, el grup Kriskitin de Durango i el grup grec de Perdikkas han presentat diversos balls tradicionals de Catalunya, Euskadi i Grècia respectivament.

Aquesta activitat és un dels actes que es fan a Sant Cugat amb motiu del Fòrum Universal de les Cultures 2004.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.