Avenços industrials, física de partícules i ones gravitacionals, a les xerrades de l'AASCV de febrer


  • Comparteix:

L'AASCV organitza sis conferències sobre ciència i espai / Foto: AASCV

L'AASCV organitza sis conferències sobre ciència i espai / Foto: AASCV

L'Associació Astronòmica Sant Cugat-Valldoreix proposa sis xerrades aquest febrer amb protagonisme per a les ones gravitacionals, la física de partícules i, també, els avenços en la indústria. Al cicle també hi haurà espai per a diàlegs entre ciència i religió, una conferència sobre les aplicacions de l'astronomia i una altra sobre habitabilitat planetària.

La primera de les conferències serà el 7 de febrer amb 'La Segona Revolució Industrial: d'Edison a Tesla', a càrrec d'Andreu Valls, al Xalet Negre. Dos dies després, el professor de la UPC Ignasi Casanova parlarà de les característiques dels planetes del sistema solar, el seu origen, evolució i zones d'habitabilitat planetària.

El 14 de febrer començarà la sèrie 'Diàlegs entre ciència i religió', fet en col·laboració amb el Seminari de Teologia i Ciències de Barcelona (STICB), amb una conferència d'Emili Elizalde sobre l'origen de l'univers. El dia 16, les ones gravitacionals prendran el protagonisme de la mà del doctor Carlos Sopuerta, de l'Institut de Ciències de l'Espai.

El 23 de febrer, Matteo Cavalli-Sforza parlarà sobre les principals novetats sobre física de partícules. L'última conferència anirà a càrrec de Josep Manel Carrasco, que parlarà de les aplicacions de l'astronomia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.