Luis, protagonista de 'Normal Life': 'Em llevava cada dia pensant que era el meu últim dia viu'


  • Comparteix:

Luis, que no ha volgut donar més detalls de la seva identitat, va estar infiltrat durant anys al grup terrorista unionista UVF d'Irlanda del Nord com a agent doble de l'exèrcit d'Irlanda del Nord i assegura que en llevar-se no sabia mai si tornaria a casa amb vida. Aquesta és una de les experiències que ha explicat aquest divendres a Cal Temerari durant la presentació del còmic 'Normal Life', inspirat en la seva història. El llibre, publicat per Panini Comic, és obra del guionista santcugatenc Sergi Pareja, el dibuixant local Esteve Polls i el colorista Fran Vázquez.

L'obra s'apropa a l'estil dels còmics de sèrie negra i narra la història de Manolo, Luis a la vida real, a les files del grup terrorista. El protagonista explica que, tot i la il·lusió perquè el Sergi hagi pogut publicar el còmic, pateix per la seva seguretat en cas que algú d'Irlanda del Nord llegeixi la història. Luis ha afirmat que, per a ell, la 'Normal Life' era no saber si tornaria a casa viu després d'un dia de feina.

Luis

La 'Normal Life' per a mi era que em llevava cada dia pensant que era el meu últim dia. M'acomiadava de la família perquè no sabia què podia passar. M'han intentat matar diverses vegades perquè un cop saben que treballes pel govern, estàs fitxat.


Sergi Pareja va conèixer en Luis un estiu que va anar a treballar a Anglaterra per aprendre anglès. Ell rentava plats i en Luis era el cuiner. A partir d'aquí, van començar a parlar i en Sergi va tenir clar que aquella història s'havia de publicar. Per fer-ho, va contactar amb Esteve Polls, qui assegura va quedar fascinat per la història des del primer moment.

S. Pareja i E. Polls

El Luis era cuiner i jo rentava plats. Així ens vam conèixer i poc a poc em va anar explicant anècdotes de la seva vida. I així va començar tot. / El que més em va fascinar és la història. És completament diferent al que nosaltres hem vist per televisió del que és la guerra d'Irlanda.


La presentació del còmic a la ciutat ha tingut lloc a Cal Temarari en un acte moderat pel periodista d'elCugatenc Jordi Pasqual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.