Tot a punt perquè el Rei Carnestoltes prengui avui les regnes de la ciutat


  • Comparteix:

El Gall de Carnaval es farà avui amb el poder de la ciutat / Foto: Localpres

El Gall de Carnaval es farà avui amb el poder de la ciutat / Foto: Localpres

Sant Cugat comença avui una setmana de festa i disbauxa amb l'arribada del Rei Carnestoltes. Els actes d'inici de Carnaval comencen a les set de la tarda a la plaça de Sant Pere d'Octavià, on s'aplegaran els santcugatencs que vulguin cridar el Gall perquè baixi del cimbori. Abans de la crida, el cos de Dansa de l'Esbart i el Grup Mediterrània estrenaran una nova dansa, 'El ball dels estirats', que simbolitza els valors conservadors de l'statu quo que el Carnaval vol fer fora. El seguici baixarà fins l'Ajuntament on a un quart de nou l'alcaldessa, Mercè Conesa, cedirà el seu poder, per gairebé una setmana, al Gall.

Per donar el tret de sortida al Carnaval, uns personatges ben rocambolescs trencaran la quotidianitat de Sant Cugat. Una de les principals novetats d'enguany és 'El ball dels estirats' una dansa carnavalesca que servirà per encendre la flama de la Crida que farà baixar el Gall del Cimbori. Un cop baixat el gall, La Batuescola, Karabassà, Tabalers de Diables, A Batida do tambor i l'escola de Música Tradicional de Sant Cugat acompanyaran la processó de Carnaval fins les portes de l'ajuntament on, a un quart de nou, es llegirà el pregó.

El Gall governarà fins el Dimecres de Cendra gràcies al traspàs de poders que li farà l'alcaldessa, Mercè Conesa. Els actes d'inici de Carnaval acabaran amb una botifarrada d'ou i cava per a tohom a la plaça de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.