Sant Cugat viu el Ball de Gitanes més multitudinari i igualitari de la història amb 328 dansaires


  • Comparteix:

Les gitanes d'enguany, les més multitudinàries / Foto: Localpres

Les gitanes d'enguany, les més multitudinàries / Foto: Localpres

El Ball de Gitanes ha tornat a batre aquest dissabte el rècord de participació amb 328 balladors a la plaça d'Octavià, 64 participants més que en l'edició anterior. Enguany, els dansaires s'han agrupat en 41 quadres, vuit més que el 2016. A més, l'edició ha incorporat una coreografia del ball de noies més treballada i amb passos similars al ball dels nois per equiparar els rols.



La Comissió de Gitanes atribueix l'augment de participació a la consolidació de la tradició a la ciutat. A més, la membre de la Comissió, Esther Madrona, considera que la modificació de la coreografia de les noies en el ball ha motivat la incorporació de més balladores que havien deixat de participar-hi.

Esther Madrona

El fet de canviar la coreografia de les noies ha fet que tornessin a ballar les que ja portaven ballant molts anys, que tornessin a venir als assajos, que tornessin a estar molt motivades... Ha estat un canvi força positiu, ja que s'han equiparat les dues danses i a més s'hi ha sumat més gent que portava molt de temps ballant.


Abans del multitudinari ball, els dansaires han recorregut els carrers del centre de Sant Cugat en quatre cercaviles que han acabat a la plaça de Pep Ventura. Els assistents destaquen el toc festiu i popular del ball com unes de les principals motivacions per participar-hi.

Assistents

He repetit perquè és un dia molt divertit i t'ho passes molt bé. / Bastant bé, al principi estàs molt perdut però després ja està, és deixar-se anar i veure que no ets l'únic que fa el ridícul. / És un moment molt bonic per disfressar-nos tots, el recomanem. És molt divertit.


El Ball de Gitanes ha tornat a fer petita la plaça d'Octavià, fet que planteja la possibilitat d'haver de buscar un nou emplaçament. Tot i que la voluntat és mantenir-la a la plaça d'Octavià, una opció seria traslladar-la al parc de Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.