La instal·lació escultòrica 'La Rosa dels Vents', de l'artista Pep Codó, corona el Turó de Can Mates


  • Comparteix:

El conjunt artístic, de 16 peces, és un encàrrec de l'Ajuntament del 2008 / Foto: Premsa Sant Cugat

El conjunt artístic, de 16 peces, és un encàrrec de l'Ajuntament del 2008 / Foto: Premsa Sant Cugat

El projecte escultòric del Turó de Can Mates 'La Rosa dels Vents', del santcugatenc Pep Codó, ja és una realitat. El conjunt artístic és un encàrrec de l'Ajuntament de 2008 que, amb 16 peces, reprodueix els vuit vents des de la visió de 360 graus de Sant Cugat que ofereix el recinte. La iniciativa, recollida al Pla d'Escultura Urbana de 2005, s'ha finançat a través de la immobiliària Colonial i la junta de compensació de Can Mates. La instal·lació s'inaugurarà al maig.

La brigada municipal treballa en la instal·lació de les peces de granit col·locades en forma circular i agrupades per parelles, de forma que des del centre de l'estructura s'assenyalen els quatre punts cardinals. El 2010, Codó explicava a Cugat.cat que la seva intenció no era la de malmetre la imatge visual del turó, el punt més alt del Sant Cugat urbanitzat. Set anys després, el projecte es fa realitat i Codó ha manifestat la satisfacció de dur una de les seves creacions a un dels llocs més emblemàtics del municipi.

L'artista també ha explicat a Cugat.cat que la curiositat d'aquest dies dels santcugatencs que passaven per la zona li ha confirmat que l'obra ha aconseguit la interacció que volia amb la ciutadania.

Pep Codó

Puja molta gent allà, no només els dies de festa sinó també els dies de cada dia, ja que que passegen i fan esport. Tots quedaven intrigats pel que estava fent i interactuaven amb les peces, que era la meva intenció.


Codó ha apuntat que la creació recorda l'Stonehenge, però que ha volgut 'aportar alguna cosa més'. L'obra encara no està ultimada i està pendent que la zona enjardinada que s'ha retirat per la instal·lació es torni a restablir.

L'obra pública de Pep Codó
'La Rosa dels Vents' se suma a altres projectes públics de Codó a la ciutat. El més conegut són 'els caps' (1993) que hi ha davant els cinemes Cinesa i el Teatre-Auditori. 10 anys després va arribar 'la signatura' de Ramon Barnils (2003), al parc que duu el nom del periodista i comunicador. Una altra proposta de Codó, més amagada i recent, és l'homenatge als mitjans de comunicació (2010) al final del carrer de Sant Jordi amb la rambla de Can Mora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.