El llibre '40 anys. Festa de Tardor' es presenta amb un repàs de les interioritats i la tasca del teixit associatiu


  • Comparteix:

Moment de la presentació del llibre

Moment de la presentació del llibre

'40 anys. Festa de Tardor (1976-2016)' és el recull que en forma de llibre repassa la trajectòria de la festa de les entitats de Sant Cugat. Editat per l'Ateneu i la Comissió de la Festa de Tardor, les historiadores Mercè Andrés i Núria Oliva presenten una obra que s'endinsa en la festa 'des de dins' i 'des de fora' i en reflecteix l'organització interna, el finançament, els pregoners, els lemes i els manifestos. Una cinquantena de persones ha acudit a la presentació aquest divendres a l'Ateneu.

Entrevistes, l'arxiu municipal i l'arxiu de l'Ateneu són les principals fonts que han permès les dues autores elaborar el llibre, que ha begut del repàs dels 20 anys de la festa que van fer Elena Bosch i Joan Tortosa. El títol fa 'un resum exhaustiu' de les quatre dècades de la Festa de Tardor i també aporta detalls i curiositats com que la iniciativa va motivar la creació dels primers caparrots i l'intent frustrat de convidar Pepe Rubianes a ser pregoner.

La coautora Mercè Andrés ha resumit així l'esperit del llibre.

Mercè Andrés

Vam voler fer aquesta distribució per canviar l'estructura que ja s'havia fet i per mostrar les coses més ocultes de la festa.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la contribució de la Festa de Tardor a la ciutat.

Mercè Conesa

Aquí hi ha moltes persones que heu estat vinculades a la festa, i no tinc cap dubte que la festa continuarà. Des de la reivindicació s'avança, mai no s'avança des del conformisme.


El supervisor del llibre i membre del Grup d'Estudis Locals (GEL), Jordi Casas, ha aprofitat la presentació de l'obra per convidar les entitats a reflexionar sobre com ha de ser la continuïtat de la Festa de Tardor. Segons Casas, és una festa que ha perdut el seu tarannà 'militant' per deixar pas a entitats 'd'oci i lleure'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.