Lluís Ribas descobreix el retrat de Virginia Woolf pintat amb la tècnica de la grisalla


  • Comparteix:

L'artista santcugatenc Lluís Ribas ha presentat aquest dimecres un retrat de Virginia Woolf fet amb una tècnica novedosa per a l'artista, la grisalla, en un acte al Museu del Monestir en què la poeta i crítica literària Marta Pessarrodona ha ofert una xerrada sobre la vida i l'obra de l'escriptora anglesa. El retrat s'afegirà ara a la resta d'obres que conformen la mostra 'Lluís Ribas, 40 anys d'exposició en exposició', amb què el pintor celebra les quatre dècades de trajectòria professional.

El quadre descobert té també una vessant solidària gràcies a una col·laboració amb el Rotary Club de Sant Cugat: els diners que es recaptin de la venda de samarretes amb el retrat de Woolf es destinaran a la lluita contra la pòlio. Lluís Ribas explica què l'ha motivat a pintar un retrat de Woolf.

Lluís Ribas

Era un dona amb una bellesa molt especial. Té una història molt potent. He pintat amb una tècnica que mai no havia usat.


Marta Pessarrodona es va començar a interessar per la figura de Virginia Woolf a partir de la seva estada a Londres pels volts del 1970. Amb el temps s'ha convertit en una profunda coneixedora de la biografia de l'escriptora, fins al punt de publicar l'any 2013 el llibre 'Virginia Woolf i el grup de Bloomsbury'. Pessarrodona pren les paraules del poeta T.S. Elliot per contextualitzar la figura de l'escriptora.

Marta Pessarrodona

En la seva vida es van donar unes circumstàncies personals i un caràcter que difícilment es tornaran a repetir en la cultura anglesa.


L'exposició de Lluís Ribas es pot veure al Museu del Monestir fins al 30 de març, quan es farà la cloenda amb una actuació a càrrec del Centre de Dansa Laura Esteve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.