Daniel Romaní: 'Saber d'on venim és essencial: cada família hauria de tenir el seu arbre genealògic'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Daniel Romaní quan va presentar el llibre ara fa 10 anys

Imatge d'arxiu de Daniel Romaní quan va presentar el llibre ara fa 10 anys

El periodista i escriptor Daniel Romaní considera que saber d'on venim és essencial i que cada família hauria de tenir el seu arbre genealògic. És una de les reflexions que Romaní ha fet en una entrevista a Cugat.cat on ha parlat del llibre 'Les sagues de Sant Cugat' que va escriure ara fa 10 anys. L'escriptor ha parlat d'aquesta obra, en el qual explica la història de 24 famílies santcugatenques destacades, en una xerrada aquest dimecres a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), que forma part del cicle 'Història de Sant Cugat'.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

- 'El llibre recull la història de 24 famílies molt implicades en el teixit cultural i comercial de la ciutat, però n'hi ha moltes més que també han deixat empremta'.

- 'Sant Cugat va passar de ser un indret rural a un lloc d'estiueig de la gent benestant de Barcelona. Això la converteix en la ciutat que coneixem ara, que ha passat gairebé del treball al camp al sector serveis'.

- 'El llibre es basa molt en la memòria oral. És una font molt especial per conèixer el passat'.

- 'El llibre es va fer amb el propòsit que molta gent que viu a Sant Cugat que no coneix l'origen del municipi tingués una mica més de coneixement'.

- 'L'obra parla, entre d'altres, de la saga dels Cabanas, que van venir a muntar una fàbrica tèxtil a la ciutat i que van ser l'origen una gran família d'artistes'.

- 'Hi ha personatges clau com Eugeni Auladell, que va contribuir en la recuperació del 'Paga-li Joan' i va impulsar el Sant Cugat de les tradicions'.

- 'Saber d'on venim és essencial. Cada família hauria de tenir el seu arbre genealògic, almenys tres o quatre generacions enrere'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.