Sant Cugat estreny llaços amb Malawi un any més amb la música i la dansa d'una desena d'infants


  • Comparteix:

Els nens han cantat i ballat al vestíbul de l'ajuntament / Foto: Localpres

Els nens han cantat i ballat al vestíbul de l'ajuntament / Foto: Localpres

Sant Cugat estreny llaços amb Malawi un any més amb la visita d'una desena d'infants del Hear Us Children's Choir i l'escola Tsabango. La iniciativa forma part del projecte de cooperació i sensibilització impulsat per l'ONG Petits Músics al Món, que des del 2005 treballa amb aquest país de l'Àfrica oriental per fomentar l'empoderament de joves i nens a través de la música.

Petits Músics al Món busca amb aquesta proposta motivar els infants de Malawi a anar a l'escola i formar els mestres de primària en educació músical, una disciplina molt important i de forta cohesió social al seu país, per donar-los eines per treballar amb els alumnes. És una formació que ha de servir per recuperar el folklore tradicional de Malawi i crear cançoners per treballar a les aules.

El director i professor de música dels infants, Lackson Chazima, ha destacat la empremta que deixa aquesta experiència als nens un cop tornen a Malawi.

Lackson Chazima

Després d'aquest viatge, quan tornen a casa, la seva mentalitat ha canviat. Comencen a treballar dur i a concentrar-se a l'escola. Volen veure un canvi. He vist quatre grups que, quan hem tornat, han fet un gran canvi. La majoria van a l'institut i n'hi ha dos que són a la universitat.


En l'estada a Sant Cugat, la comitiva de Malawi ha fet un intercanvi cultural amb danses i cançons. Els alumnes dels centres escolars de la ciutat els han explicat algunes idees que han tingut per millorar les escoles de Malawi. Acabada la jornada a l'escola, els nens han participat en tallers que han organitzat Aula de So i l'Escola de Balls de Saló, entre d'altres.

El president de Petits Músics del Món, Martí Marín, ha explicat que un dels objectius de la iniciativa és empoderar els infants.

Martí Marín

Senzillament obrim les ments. Esperem que amb això siguin capaços de transformar la societat. En podem dir empoderament.


L'Ajuntament és un dels col·laboradors d'aquesta iniciativa. La tinent d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha agraït als membres de la iniciativa el bany de realitat que porten a la ciutat.

Susanna Pellicer

Sortir una mica del món on som i veure que hi ha altres realitats que ens interpel·len. Ens ajuda a apreciar el que tenim, a veure un món al qual no estem acostumats. Ajudem amb el nostre gra de sorra però en sortim beneficiats amb l'intercanvi d'experiències.


La festa de comiat serà aquest dissabte amb el Mercat Solidari a l'escola Gerbert d'Orlach i amb una actuació final al Teatre-Auditori juntament amb l'Aula de So.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.