Blanca Li: 'A 'Déesses et Démones' m'he inspirat en la varietat de dones que apareixen a la mitologia'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle 'Déesses et Démones' / Foto: Web Blanca Li

Un moment de l'espectacle 'Déesses et Démones' / Foto: Web Blanca Li

El Teatre-Auditori acull aquest divendres l'estrena a Catalunya de l'espectacle 'Déesses et Démones', una coreografia inspirada en la feminitat i en els diferents aspectes de la dona que recull la mitologia. Ho ha explicat la coreògrafa i ballarina de la peça, Blanca Li en una entrevista a Cugat.cat on també ha destacat la importància de reivindicar el paper de la dona al món de la dansa. Li estarà acompanyada per la ballarina solista del Ballet de Bolshoi, Maria Alexandrova, en aquest inèdit duo femení. La funció començarà a les nou del vespre, les entrades tenen un preu de 36 euros i hi haurà un assaig obert al públic a les sis en punt.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista

- ''Déesses et Démones' és un espectacle que volia fer des de fa molt temps com a ballarina amb una altra dona que hagués viscut la dansa des de petita com jo, però que fos totalment oposada a qui jo sóc com a ballarina i com a dona'.

- 'Volia parlar de la feminitat en un moment que segueix sent important parlar de la dona i del paper de la dona a la societat. Ho he fet a través de la mitologia, on la dona té un paper molt important'.

- 'El paper de la dona no està equilibrat a la nostra professió, que és gairebé 100% femenina i on gairebé tots els llocs de poder són a mans d'homes a les companyies, les institucions, els ballets... És un fet generalitzat en moltes professions i sobretot en el medi artístic on els homes han pres gairebé totes les posicions de poder'.

- 'És important recordar que les dones han fet molta feina a la dansa i que no només hi ha homes coreògrafs'.

- 'És raríssim veure un duo de dones: s'ha fet molt poques vegades i em semblava molt interessant tractar coreogràficament dues ballarines amb dos llenguatges completament diferents'.

- 'Han participat grans modistes com Jean-Paul Gaultier, Stella McCartney, Azzedine Alaïa i Sophie Théallet en la confecció del vestuari'.

- 'M'he inspirat sobretot en els molts aspectes de la dona que apareixen a la mitologia, on hi ha tot tipus de dones increïbles'.

- 'És un espectacle molt accessible i molt bonic per a tot tipus de persones perquè és la dansa en el seu estat més pur.'


Goddesses and Demonesses NY 2min from Blanca Li on Vimeo.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.