Sant Cugat viu Sant Jordi amb les tradicionals paradetes i una gran varietat d'actes


  • Comparteix:

Sant Jordi portarà les tradicionals paradetes de roses i llibres, enguany en diumenge / Foto: Localpress

Sant Jordi portarà les tradicionals paradetes de roses i llibres, enguany en diumenge / Foto: Localpress

Sant Jordi arriba a la ciutat aquest diumenge amb les tradicionals parades de roses i llibres, la majoria situades a la plaça Octavià, i amb diversos actes d'entitats i col·lectius per celebrar la diada. El Museu del Monestir obre portes excepcionalment des de dos quarts d'onze del matí fins a les vuit del vespre i també organitza propostes per a totes les edats.

Les parades de roses i llibres s'instal·len des de les nou del matí i fins les nou del vespre a diferents carrers i places de la ciutat. Els diables organitzen diversos tallers i assajos oberts durant el dia, des de les deu del matí a la plaça del Rei. Entre les onze i la una del migdia, els autors Anna Casamitjana, Jordi A. Jauset, Anna Castellví, Rosa Fauró i Anna Miró signaran els seus respectius llibres a la parada de l'Abacus.

A les dotze del migdia, Can Ninot torna a oferir la llegenda de Sant Jordi amb titelles, a càrrec de la companyia Tian Cusidó, amb un preu de set euros. A la mateixa hora, l'Espai Pere Grau de les Planes ofereix animació infantil amb Rah-mon Roma. També al migdia, l'entitat Pim pam pum obrirà la seva parada a la plaça del Rei, amb sessions de contes actualitzades de la llegenda de Sant Jordi. A la mateixa hora, a la plaça d'Augusta, el servei de català d'Òmnium proposa l'acte 'A tota veu', amb xerrades i traduccions poètiques entre catalanoparlants i estudiants de català.

A dos quarts d'una del migdia, l'Esbart de Sant Cugat ballarà a la plaça del Rei i quan passin 20 minuts de la una, els Bastoners ballaran a la plaça Octavià. També hi haurà una ballada de sardanes a la plaça de l'Om a les sis de la tarda, a càrrec de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat. Una hora més tard, tindrà lloc la cantada de La Lira, a la paradeta de l'entitat a la plaça Octavià.

Museu del Monestir
El Museu obre portes des de dos quarts d'onze del matí, i a més organitza una visita guiada a partir de les dotze del migdia dirigida per persones amb síndrome d'Asperger. A la mateixa hora, el contacontes Albert Estengre explica pels més petits la llegenda de Sant Jordi vinculada als capitells del Claustre. A les sis de la tarda, l'educador del museu Jorge Rodríguez farà una visita comentada per a públic adult per explicar 'Què amaga el mite de Sant Jordi?'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.