La combinació de sol i diumenge regala a Sant Cugat un Sant Jordi multitudinari


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià és el centre neuràlgic de la jornada

La plaça d'Octavià és el centre neuràlgic de la jornada

Sant Cugat ha viscut una diada de Sant Jordi multitudinària que llibreters, entitats i paradistes atribueixen a la combinació de bon temps i de coincidir amb diumenge. La plaça d'Octavià i el seu entorn s'han omplert també gràcies a les diferents activitats que s'han aplegat al centre. Segons els llibreters, els títols més venuts per a adults han estat 'Patria', de Fernando Aramburu, i 'Nosaltres dos', de Xavier Bosch. Per als infants i joves, han triomfat les diferents versions de la llegenda de Sant Jordi, els llibres d'anàlisi de les emocions, 'Los futbolísimos' i 'Geronimo Stilton'.



Els llibreters han notat, enguany, un repunt de les vendes, que han estat sobretot protagonitzades per autors com el santcugatenc Xavier Bosch, Fernando Aramburu, Pilar Rahola, Sílvia Soler, Jordi Basté i Carles Capdevila, entre d'altres.

Llibreters

És quan és fa la màxima venda. / Xavier Bosch, Aramburu, Sílvia Soler. / Sobretot les històries sentimentals. / Sobretot s'ha venut Xavier Bosch i Jordi Basté.


La rosa vermella ha estat un any més la gran protagonista en totes les seves variables.

Venedors de roses

Com sempre cada Sant Jordi la reina és la vermella. / Les comprem a Catalunya. / Tenim la 'tiffany's' vermella.


Els compradors destaquen sobretot la importància de seguir aquesta tradició i celebrar Sant Jordi amb llibres i roses.

Compradors

És un dia molt festiu i molt de la nostra terra. / És genial perquè a altres països no existeix. / S'ha de comprar un llibre i una rosa, una tradició. / Aplega molta gent. / A Barcelona hi ha massa gent.


És una visió compartida per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha situat Sant Jordi com una festa que converteix Catalunya en un referent per al món.

Mercè Conesa

És un dia molt especial i únic al món. El poble català quan camina amb un llibre i una rosa no té barreres i pot ser un referent per a tot el món.


Tota la jornada ha estat amenitzada amb activitats culturals que han animat l'entorn de la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.