Una Diada de la Puntaire multitudinària i 'viva' reuneix a Sant Cugat més de 3.000 persones


  • Comparteix:

Més de 1.500 puntaires han omplert aquest diumenge el passeig d'Antoni Gaudí per celebrar la 30a Diada de la Puntaire, organitzada per l'Associació Catalana de Puntaires (ACP) amb la col·laboració del Centro Castellano-Manchego. La mostra ha reunit més de 3.000 persones entre puntaires, venedors i assistents vinguts d'arreu del país, l'Estat espanyol i de països com Alemanya i Bèlgica.

La presidenta de l'ACP, Rosa Maria Provencio, ha destacat a Cugat.cat la presència que té la punta a Catalunya i que 'segueix viva' gràcies a la seva evolució.

Rosa Maria Provencio

El nostre objectiu és fer que la punta continuï viva, que s'adapti als temps i que tothom tingui la possibilitat de crear amb una simple agulla.


Tot el matí els puntaires han mostrat les seves habilitats amb els boixets i la punta d'agulla. La diada ha reunit principalment gent gran, però també s'han vist noves generacions de puntaires.

Puntaires

Estic fent una punta per una tovallola per a la meva germana. / Faig punta de coixí per a un tocador molt bonic. / Vaig venir un any i avui m'ho estic passant molt bé.


L'Ajuntament ha entregat el relleu de la diada a l'alcalde de l'Arboç, que serà la ciutat puntaire del 2018. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha posat en valor les propostes culturals que desenvolupa la gent gran.

Carmela Fortuny

La cultura popular és important per a la nostra ciutat. És una possibilitat de mostrar la punta perquè la gent jove pugui agafar interès.


La jornada ha estat amenitzada amb concerts de música i 'foodtrucks' a la plaça de Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.