El Premi Loop Discover i Jordi Lara acosten la videocreació al Centre d'Art Maristany


  • Comparteix:

Jordi Lara explica el contingut de la seva mostra, amb un llit evocador de somnis com a obra central

Jordi Lara explica el contingut de la seva mostra, amb un llit evocador de somnis com a obra central

El Centre d'Art Maristany (CAM) acull des d'aquest dijous dues exposicions paral·leles al voltant de la videocreació: d'una banda, la projecció dels 11 vídeos finalistes del Premi Loop Discover 2016 i, de l'altra, la mostra 'Literatura expandida', de l'artista santcugatenc Jordi Lara. La primera, que es podrà veure fins al 22 de juliol, és una exhibició itinerant impulsada per la plataforma LOOP Barcelona, que té l'objectiu d'apostar i reconèixer la producció de vídeos de creadors d'arreu del món. La segona recull diverses obres audiovisuals de Lara relacionades amb la literatura i es podrà veure fins al 27 de maig.

Entre les 11 propostes que formen part del Premi Loop Discover, hi ha el guanyador, l'obra 'Melancholic drone', del director serbi Igor Simic. El coordinador d'itineràncies del guardó, Pedro Torres, explica que el nexe d'unió entre totes és la relació entre l'art i el cinema.

Pedro Torres

Recull les proximitats i distàncies entre la producció cinematogràfica i la producció artística dins l'àmbit de les arts visuals.


Com a activitats complementàries, hi haurà dues visites narrades a càrrec d'Alexandra Laudo el 7 de juny i l'1 de juliol, una xerrada de l'artista cubà Adrián Curbelo el 23 de maig i una vídeo-performance a càrrec de Ryan Rivadeneyra el 14 de juny.

La mostra de Jordi Lara forma part del Loop Festival d'enguany. L'artista santcugatenc resumeix així el sentit de 'Literatura expandida'.

Jordi Lara

És una exposició per a tots aquells que ens enyorem d'allò que llegim i continuem guardant unes imatges que ens acompanyen. Això és el que he intentat capturar i per això parlo d'una literatura que va més enllà de la paraula.


L'exposició Premi Loop Discover forma part del programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura i de la Nit de l'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.