Sant Cugat estrena 'Rosa dels Vents', de Pep Codó, al cim del turó de Can Mates


  • Comparteix:

Sant Cugat ha inaugurat aquest divendres el conjunt escultòric 'Rosa dels Vents', que l'artista Pep Codó ha elaborat al punt més alt del parc del Turó de Can Mates. L'obra, que forma part del Programa d'Escultura Pública impulsat pel govern local, aprofita les vistes de 360 graus de l'espai per representar una rosa dels vents amb granit. Són 16 peces, vuit parelles, que formen les inicials de vuit vents col·locats segons la direcció d'on venen.

A la presentació, la meteoròloga Mònica Usart ha explicat als assistents les característiques dels vents representats a l'escultura i com ajuden a predir el temps. Es tracta d'una obra que Codó ha plantejat específicament per a l'espai on està situat, 'un dels reptes de l'escultura pública'.

Pep Codó

Vaig tenir la idea en veure l'espai, la vaig veure en projecte i venia gairebé donada. Pretenien fer un espai amb un horitzó de 360 graus, el més adient era una rosa dels vents.


La presentació de l'escultura ha coincidit amb els 10 anys de la inauguració del parc, el més gran de l'àrea metropolitana situat en un centre urbà, amb 20 hectàrees d'extensió. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat la importància de l'espai verd per a la ciutat.

Mercè Conesa

És un parc magnífic. Són 20 hectàrees, és un dels pulmons verds més importants de les ciutats metropolitanes. No n'hi ha cap més que tingui un parc així al cor de la ciutat.


A l'acte hi ha assistit un centenar de persones.

L'obra pública de Pep Codó
'Rosa dels Vents' se suma a altres projectes públics de Codó a la ciutat. El més conegut són 'els caps' (1993) que hi ha davant els cinemes Cinesa i el Teatre-Auditori. 10 anys després va arribar 'la signatura' de Ramon Barnils (2003), al parc que duu el nom del periodista i comunicador. Una altra proposta de Codó, més amagada i recent, és l'homenatge als mitjans de comunicació (2010) al final del carrer de Sant Jordi amb la rambla de Can Mora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.