Sant Cugat acull avui més de 1.000 bastoners i 56 colles de tot Catalunya en la 42a Trobada Nacional


  • Comparteix:

Les activitats arrenquen a les cinc de la tarda / Foto: Bastoners de Sant Cugat

Les activitats arrenquen a les cinc de la tarda / Foto: Bastoners de Sant Cugat

Sant Cugat es converteix aquest dissabte a la tarda en capital bastonera amb la 42a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, que reunirà 56 colles i més de 1.000 bastoners de tot el país. Els Bastoners de Sant Cugat, amfitrions de la cita, tanquen així els actes de celebració del 25è aniversari de la colla. L'entitat tindrà el suport d'uns 200 voluntaris per fer possible el desenvolupament d'una jornada que inclourà quatre cercaviles, una ballada conjunta i un sopar popular, entre d'altres activitats.

La trobada començarà a les cinc de la tarda amb una tronada d'inici i l'arrencada de quatre cercaviles paral·leles pel centre de la ciutat. Cap a les set està prevista una ballada final conjunta de totes les colles a la plaça de Victòria dels Àngels. La membre de la junta de Bastoners de Sant Cugat Marta Dern explica que els bastoners podran parar a ballar allà on prefereixin de tot el recorregut.

Marta Dern

Intentem que cada colla balli on hi ha més gent o se sent més motivada. No posem uns punts de parada sinó que ells decideixen.


A dos quarts de nou, es farà el sopar popular al parc de Ramon Barnils, acompanyat d'una mostra d'entitats especial per a l'ocasió i un concert de final de festa amb La Golden Beat. Dern ha agraït el suport dels voluntaris i reconeix que estan 'nerviosos' perquè tot surti bé.

Marta Dern

És un gran honor però ha sigut una gran responsabilitat i ha portat molta feina. Estem una mica nerviosos perquè tot surti bé i poder dir que ha estat la millor trobada fins ara.


Es calcula que unes 2.000 persones arribaran a Sant Cugat per a la cita, entre membres de les colles, músics i acompanyants. Aquesta és la segona vegada que la ciutat acull la Trobada Nacional de Bastoners. La primera va ser al juny del 1997, fa tot just 20 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.