La santcugatenca Emma Vilarasau recull el Premi Nacional de Cultura


  • Comparteix:

Moment del discurs de Vilarasau / Foto: CoNCA - Eva Guillamet

Moment del discurs de Vilarasau / Foto: CoNCA - Eva Guillamet

L'actriu Emma Vilarasau ha recollit aquest dijous el Premi Nacional de Cultura 2017 de mans del conseller de Cultura en un acte celebrat al Teatre Municipal La Sala de Rubí. La santcugatenca ha rebut un dels guardons que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) a figures que contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d'identitat.

Vilarasau ha finalitzat el discurs d'agraïment amb les següents paraules.

Emma Vilarasau

He tingut la sort de poder treballar en català gairebé tota la meva vida. Són paraules que connecten amb un públic, amb un poble, amb una manera de fer, amb una manera de dir i amb un país.


Nascuda a Sant Cugat, Emma Vilarasau pertany a una de les nissagues familiars més antigues de la ciutat. La seva trajectòria va començar a l'Associació Teatral Joan Maragall, dirigida per la seva cosina Dolors Vilarasau. Formada en el Teatre Lliure, Vilarasau va triomfar als escenaris amb l'obra 'Paraules encadenades', amb Jordi Boixaderas.

La seva consagració va arribar des de la televisió gràcies al paper d'Eulàlia Montsolís al serial 'Nissaga de poder'. Des de llavors, l'actriu ha encadenat èxits a la petita pantalla amb 'Majoria absoluta' i 'Ventdelplà'. Al cinema, l'artista ha participat en films com 'Els sense nom', 'Utopía' i 'Para que no me olvides', que li va suposar una nominació als Goya.

L'actriu ha portat al Teatre-Auditori la majoria de les obres de teatre en què ha participat: 'L'habitació del nen', 'Espectres', 'Carta d'una desconeguda', 'Tres Germanes', 'La infanticida', 'Desclassificats', 'Qui té por de Virginia Woolf?', 'Barcelona', 'Dies feliços','Fedra', 'Caiguts del cel' i 'Infàmia'.

La santcugatenca acumula diversos guardons com el de millor actriu a Sitges per 'Els sense nom', el Sant Jordi de Cinema per 'Para que no me olvides', el Max per 'Barcelona' i el Butaca 'Per paraules encadenades'.

Els altres premiats
El CoNCA també ha distingit l'impulsor d'Edicions de 1984, Josep Cots, la fotògrafa d'origen suec instal·lada a Barcelona Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, l'escriptor Joan Francesc Mira, el compositor Hèctor Parra, el cantautor Raimon, el director de FICOMIC, Carles Santamaria, el secretariat de Corals Infantils de Catalunya i el cineasta Albert Serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.