Les dues vessants artístiques de Joan Marigot protagonitzen una doble exposició retrospectiva


  • Comparteix:

La mostra es divideix entre la Casa de Cultura i la sala Capitular del Claustre del Monestir

La mostra es divideix entre la Casa de Cultura i la sala Capitular del Claustre del Monestir

L'artista florestà Joan Marigot va treballar el dibuix i la il·lustració durant la seva carrera professional però paral·lelament també va cultivar una obra pictòrica de caràcter espiritual menys coneguda. Això s'ha posat de manifest aquest dijous amb una doble exposició a la Casa de Cultura i a la sala Capitular del Claustre que ret homenatge a aquestes dues vessants creatives de l'artista. La mostra, organitzada per Firart i l'Ajuntament, es podrà veure fins al 26 de juliol.

A la Casa de Cultura, s'exposen els treballs de Marigot relacionats amb la seva professió d'il·lustrador i dissenyador, com ara llibres, còmics, cartells i una sèrie d'aquarel·les. D'altra banda, a la sala capitular es poden veure 22 obres sota el títol 'L'Altre Marigot', un recull de la producció pictòrica relacionada amb l'espiritualitat i l'esoterisme.

El comissari de l'exposició i sotspresident de Firart, Rafael Centelles, ha definit així l'artista florestà.

Rafael Centelles

Era un molt bon professional: il·lustrador, grafista i dibuixant. També era una persona molt imaginativa. Unint les dues coses va fer una obra molt completa.


Marigot va morir el 2015 després d'una vida en què va estar estretament vinculat amb entitats d'ajuda als malalts mentals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.