Les Lectures a la Fresca homenatgen la visió d'Europa de Palau i Fabre, Havel i Picasso


  • Comparteix:

El cicle Lectures a la Fresca, organitzat pels Amics de Pedra i Sang, dedica la 13a edició al poeta i escriptor Josep Palau i Fabre, en el centenari del seu naixement, al polític Václav Havel i al pintor Pablo Picasso. Tots tres seran presents amb tres lectures dramatitzades que tindran lloc el 4 i el 20 de juliol i el 21 de setembre, a les deu de la nit a diferents espais de la ciutat.

El cicle arrencarà el 4 de juliol al parc de Ramon Barnils amb la lectura de 'La Retirada'. Escrita per Václav Havel, que va ser l'últim president de Txecoslovàquia i primer de la República Txeca, exposa en clau d'humor un president que es retira, una família que no vol abandonar la mansió residencial, uns polítics arribistes que esperen la retirada del president per ocupar el seu lloc, un assumpte de corrupció que provoca destrosses ecològiques i la premsa groga que publica assumptes sentimentals del president.

Agafarà el relleu 'Don Joan', basat en les cinc obres curtes 'El teatre de Don Joan', de Josep Palau i Fabre. Els Jardins del Monestir acolliran aquesta proposta el 20 de juliol.

Tanca el cicle 'Homenatge a Picasso', amb la qual Ignasi Roda oferirà a partir de l'obra de Josep Palau i Fabre un espectacle musical amb textos, cançons i elements plàstics entorn la figura del pintor. La plaça de l'Om serà l'escenari del muntatge el 21 de setembre.

Per la directora artística de les Lectures a la Fresca, Dolors Vilarasau, el fil conductor de les tres sessions és la visió d'Europa de Palau i Fabre, Picasso i Havel, cadascú en els seus àmbits.

Dolors Vilarasau

Penso que les Lectures d'aquest any tenen tres persones que han estat capdavanteres en aquesta idea d'Europa.


La iniciativa arriba enguany a la 13a edició. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha assegurat que es tracta d'un referent per a la ciutat.

Carmela Fortuny

És un gènere i una activitat de referència a la ciutat, amb un públic fidel.


Com cada any, els espectadors podran acompanyar les lectures dramatitzades amb un vano, que enguany és obra de la pintora Katia Alavedra. Totes les funcions són gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.