Una santcugatenca impulsa un CD d'audiocontes infantils en català a Alemanya


  • Comparteix:

Detall de la portada del CD / Foto: Catalanets a Berlín

Detall de la portada del CD / Foto: Catalanets a Berlín

La santcugatenca resident a Alemanya Bea Pastallé, membre de l'associació Catalanets a Berlín, ha estat una de les impulsores de la publicació de l'audiollibre 'Vet aquí un avió, vet aquí un tauró' de contes infantils originals en català a la capital alemanya. Les 15 narracions que conformen el CD són les guanyadores d'un concurs literari impulsat per la mateixa associació l'estiu passat. Pares, mares i nens del col·lectiu han enregistrat al cap d'un any els contes en un estudi berlinès.

Catalanets a Berlín és una associació constituïda fa tres anys de pares i mares catalans amb fills nascuts a Alemanya. Bea Pastallé assegura que els audiollibres estan molt a l'ordre del dia a Berlín però que l'oferta en llengua catalana és molt reduïda. Des de l'associació, expliquen, no tenien pressupost per pagar drets d'autor i gravar contes ja existents i per això van decidir convocar un concurs literari internacional de narracions en català que s'han enregistrat un any després.

Bea Pastallé

A Alemanya els nens escolten molts audiocontes i vam veure que en català hi havia molt poc material. Ja fa sis anys que va sortir la idea de gravar un CD, però no va ser fins l'any passat que vam fer un concurs literari amb l'opció d'enregistrar els contes que ens enviessin.


Pastallé també explica que les músiques que acompanyen els contes també són originals i afegeix que l'experiència ha estat molt enriquidora pels nens i nenes que han gravat.

Bea Pastallé

Hi ha temàtiques bastant diferents. És molt entretingut i per totes les edats. És un CD doble i també vam fer les músiques que acompanyen alguns dels comptes. És un record molt bonic i pels nens va ser un exercici molt maco.


Les narracions enregistrades van dirigides a nens i nenes d'entre 2 anys i l'adolescència i es poden escoltar i descarregar a la pàgina de Bandcamp, al canal de Youtube i també es pot demanar l'àlbum en format físic a través del correu junta@catalanets.de.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.