El realisme màgic impregna l'exposició de l'artista Rudolf Häsler al Museu del Monestir


  • Comparteix:

Els visitants fan un cop d'ull a la mostra / Foto: Localpres

Els visitants fan un cop d'ull a la mostra / Foto: Localpres

El realisme màgic centra l'exposició d'homenatge a l'artista Rudolf Häsler que s'ha inaugurat aquest dijous al Museu del Monestir de Sant Cugat per commemorar el 90è aniversari del naixement de l'artista suís. L'exposició s'allargarà fins a l'11 de setembre i permet conèixer l'obra de Häsler, que va residir a Sant Cugat durant gairebé 30 anys.

13 pintures creades a Sant Cugat impregnades de realisme màgic i un recull de fotografies de la seva trajectòria integren l'exposició 'Rudolf Häsler. Homenatge en el 90è aniversari del seu naixement'. A la mostra també es poden veure dos llibres inèdits de l'artista: 'Cuba: libertad o terror', escrit a Sant Cugat i on descriu l'amor que sentia per l'illa, però també l'arribada de la dictadura al 1962, i 'Un ciutadà del món' on parla de la seva trajectòria a través de fotografies i il·lustracions.

El comissari de l'exposició, Biel Moreras, ha destacat el realisme màgic de les obres de Häsler.

Biel Moreras

Quan Rudolf Häsler arriba a Sant Cugat aposta pel realisme màgic.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha lloat l'obra pictòrica de Häsler i el seu vincle afectiu amb Sant Cugat.

Carmela Fortuny

L'obra de Häsler aporta molt a la ciutat, però també la seva personalitat.


L'acte s'ha tancat amb l'estrena a Catalunya del documental 'Coca Castro', produït per Bromer Kunst, on es repassa la trajectòria pictòrica i els llocs on va viure Häsler. L'homentage a la seva figura continua aquest dissabte amb l'espectacle 'El Apocalipsis de la Esperanza y la Misericordia' a càrrec dels seus fills, Ana i Alejandro, a les deu de la nit al Monestir en la programació Sant Cugat al descobert.

El punt final al reconeixment de l'artista suís arribarà al setembre en un ple extraordinari on serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.