Una visita al Claustre i la lectura d''El màrtir Cugat', protagonistes avui de la commemoració del màrtir


  • Comparteix:

El claustre del Monestir acull les activitats / Foto: Localpres

El claustre del Monestir acull les activitats / Foto: Localpres

Els actes de commemoració de la Diada del màrtir Cugat segueixen aquest dimecres a les vuit del vespre amb una visita guiada al Claustre centrada en la descripció i el sentit dels capitells a càrrec de Josep Maria Jaumà. A les deu, es farà una lectura dramatitzada de l'obra 'El màrtir Cugat', del mateix autor, dirigida per Xavier Tor. Tot i que l'onomàstica se celebra aquest dijous, els actes tindran lloc al llarg de la setmana fins aquest divendres.

Les activitats seguiran aquest dijous a les vuit del vespre a l'església del Monestir amb una missa. Una hora més tard, al Claustre, tindrà lloc un acte d'homenatge a Cugat amb pregària mossàrab, ofrena i moixiganga a càrrec del Grup Mediterrània.

Divendres a dos quarts de deu de la nit, el Claustre acollirà la cloenda de la commemoració amb un concert de música antiga amb Temps d'Hepidèmie.

Sant Cugat, el primer màrtir de Bàrcino
La poca informació que es coneix del màrtir és que havia nascut al nord d'Àfrica i que va ser perseguit pel governador romà en temps de Dioclecià per la seva fe. Segons la llegenda, va ser fet presoner al camí de Bàrcino a Ègara i va ser degollat a Barcelona l'any 304.

El principal testimoni gràfic que se'n té és el retaule del Martiri de Sant Cugat, fet per Ayne Bru, que es troba al MNAC. En aquest retaule destaca una imatge del Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.