Tetrateatre porta l'antibel·licisme al Fòrum de les Cultures


  • Comparteix:

La companyia santcugatenca Tetrateatre representa aquest divendres per segona vegada al Fòrum de les cultures l'obra 'Pregària de guerra', de Mark Twain. L'espectacle, que es farà a l'escenari de la Haïma a les 20 hores, està dirigit per Dolors Vilarasau i és clarament antibel·licista.

Es tracta d'una petita obra que va fer l'escriptor i periodista nord-americà fa més de cent anys, però que segueix tenint vigència degut als últims esdeveniments de l'escena internacional. Ens ho explica la directora de l'obra, Dolors Vilarasau.

Dolors Vilarasau

És una obra que tristament l'actualitat l'ha fet creixer. Parla del bel·licisme, del fonamentalisme religiós. Les actuals guerres d'Afganistan o d'Iraq i les posicions bel·licistes dels Estats Units l'han fet molt actual.


És una obra curta i sintètica però que diu moltes coses. Una obra que convida a la reflexió i que ens fa veure que les coses no han canviat tant un segle després, si tenim en compte la ceguesa dels polítics a l'hora d'afrontar els conflictes actuals. El text parla dels preparatius d'una guerra i dels fonamentalismes religiosos que porten aparellats. L'autor aportava ja llavors una visió objectiva de la realitat , lluny d'un pensament únic, tot i que no se sap de quin conflicte concret parlava.

Dolors Vilarasau

No parla d'una guerra concreta però està molt clar la visió objectiva de periodista. Parla 'd'aquells qui gosaren desaprovar la guerra' i Twain s'inclou en el grup


L'obra es representa en un escenari minimalista on l'element central és una creu gegant que fa les funcions de púlpit. D'allí estant, els dos protagonistes (interpretats per Àlvar Roda i Joan Berlanga) s'enfronten verbalment. Entremig se situa el narrador (interpretat per Xavier Tor), alter ego de l'autor de l'obra. L'elevació de la creu sobre l'escenari permet deixar lliure l'espai per on els ballarins, Marta Saña, Martina Pérez Vilarasau i Toni Gómez, desenvolupen les coreografies creades per aquest últim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.