Pep Tosar mostra el Lorca 'més humà' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'obra 'Federico García', del director Pep Tosar, ha mostrat el Lorca 'més humà' aquest dissabte al Teatre-Auditori. En el 81è aniversari de la mort del poeta granadí, l'espectacle ha combinat la música i els paisatges de la seva terra amb el ball de José Maldonado i la interpretació del mateix Tosar per repassar cronològicament la vida de Lorca: des de la infantesa a Fuente Vaqueros fins a la Guerra Civil i el seu assassinat.

D'aquesta manera, i sense el cognom del poeta en el títol del muntatge, 'Federico García' ha posat en valor un Lorca allunyat de la figura de poeta espanyol més llegit de tots els temps. Ho ha explicat a Cugat.cat, el seu director Pep Tosar.

Pep Tosar

Lorca és un nom conegut internacionalment. En canvi, Federico García podria ser qualsevol, i aquest era el Lorca que m'interessava.


L'obra 'Federico García' es va estrenar durant el Festival Grec del 2015 i l'any passat va fer estada al Teatre Romea de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.