El 40è Aniversari del Congrés de Cultura Catalana protagonitza una exposició al Museu del Monestir


  • Comparteix:

La mostra es podrà veure fins al 20 d'octubre

La mostra es podrà veure fins al 20 d'octubre

El Museu del Monestir ha inaugurat aquest dijous una exposició per celebrar el 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana. La mostra, que es podrà veure fins al 20 d'octubre al primer pis del Claustre, repassa en clau santcugatenca la mobilització ciutadana viscuda entre el 1975 i 1977, amb forta implicació dels àmbits cultural, veïnal, polític i sindical.

L'exposició recull en nou plafons i quatre vitrines un seguit de documents, fotografies, retalls de premsa i cartells l'activitat del Congrés de Cultura Catalana a Sant Cugat en aquells primers anys de la transició. El comissari de l'exposició, el president del Grup d'Estudis Locals (GEL) Jordi Casas, explica els objectius que persegueix la mostra.

Jordi Casas

Hem fet una síntesi de la transició democràtica a Sant Cugat entre el 1975-77. Parlem de les activitats del Congrés de Cultura Catalana aquí però també de la vida associativa, cultural, sindical, institucional i política.


La commemoració del 40è aniversari del Congrés de la Cultura Catalana va ser impulsada per l'ajuntament després d'un acord al ple del mes de maig. La tinent d'alcalde de cultura, Carmela Fortuny, destaca el lligam entre el moment polític actual i el viscut fa 40 anys.

Carmela Fortuny

El que va succeïr en aquell moment també té clau santcugatenca i és la mirada que li hem volgut donar. Es va produir una suma d'esforços que ara més que mai es justifica en la defensa del nostre projecte.


Una seixantena de persones han assistit a la inauguració, que s'ha tancat amb un recital de cançó catalana a càrrec de Pere Codó i Ramon Sauló, que han interpretat un recull de cançons dels anys 1970-75.

Com a activitat complementària a l'exposició, el 18 d'octubre es farà una taula rodona amb participació del comissari, Jordi Casas, Maria Sansa, Enric Pujol i Francesc Carbó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.