Les Jornades Europees de Patrimoni recuperen el passat de la tradició vinícola a Sant Cugat


  • Comparteix:

La tradició vinícola a Sant Cugat ha estat la protagonista aquest dissabte a les Jornades Europees de Patrimoni, que enguany s'han enfocat a recuperar el passat d'aquest sector i recordar la seva importància a la ciutat. El Celler Modernista ha estat l'encarregat d'acollir les activitats de la jornada, organitzades pel Museu del Monestir, que han consistit en un itinerari per les diferents parts de l'espai, un taller familiar dedicat als més petits i un tast de vins.

La jornada ha arrencat amb un itinerari urbà que ha dut els assistents fins al Celler Modernista, on s'ha fet un repàs de la maquinària que s'utilitzava per fer vi i el taller familiar 'Les olors de la vinya'. Les explicacions han estat enfocades a un públic familiar, que ha agraït el to pedagògic de l'activitat.

Assistents

Ens han explicat coses que no sabíem, ens ho hem passat molt bé. / Ens han ensenyat el Celler. / Una activitat molt interessant, he après molt.


L'atracció principal ha consistit, però, en un tast de vins amb cançons de fons a càrrec del grup Corrandes són Corrandes. Durant l'activitat, el responsable de dirigir el tast, Joan Seriñana, ha elaborat un vi santcugatenc 30 anys després que el Celler Modernista deixés de funcionar. Seriñana ha explicat a Cugat.cat que agraeix tenir l'oportunitat de recuperar la tradició vinícola a la ciutat.

Joan Seriñana

Jo neixo el mateix any que deixa de funcionar el Celler. Ara tenim l'oportunitat de generar des del no res però amb un eco que ve de molt lluny. Em sembla una iniciativa espectacular.


Les Jornades Europees de Patrimoni s'han celebrat aquest cap de setmana i estan organitzades per la Generalitat amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis i l'Institut Ramon Muntaner i tenen lloc a més de 200 municipis del país.

Sant Cugat sumarà una activitat més dissabte vinent al Celler Modernista, on es finalitzarà l'elaboració tradicional de la gerra que es va fer al programa 'Ceràmica Art & Vida' del Patrimoni Viu 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.