'Màrius Torres. Un poeta líric', proposta d'avui al Festival de Poesia a Sant Cugat


  • Comparteix:

Artistes que participen en l'actuació / Foto: Santcugat.cat

Artistes que participen en l'actuació / Foto: Santcugat.cat

El Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat organitza aquest dilluns l'espectacle 'Màrius Torres. Un poeta líric' al Teatre-Auditori a partir de dos quarts de nou del vespre. Els santcugatencs Emma Vilarasau, Ramon Madaula i Jordi Bosch s'uneixen al Quartet Sound Boulevard per oferir aquesta proposta amb una durada d'una hora i 15 minuts i un preu de 10 euros.

El 29 de desembre del 1942, als 32 anys, Màrius Torres va morir al sanatori de Puigdolena, on havia ingressat a finals del 1935. La primera edició de la seva poesia va haver de ser publicada durant el seu exili mexicà pel seu amic, l'escriptor i editor Joan Sales.

Als seus poemes, dominats per la seguretat i la maduresa malgrat la seva joventut, hi destaquen dos temes: el de la música o de l'art en general i el del món natural, que potencien una meditació sobre la realitat profunda de la vida humana. Una meditació que neix sovint del record, amarat de sentiment, i que té, com a tema central, la mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.