Tret de sortida a un Festival de Poesia que reivindica la paraula en el context polític actual


  • Comparteix:

El 17è Festival Nacional de Poesia ha donat el tret de sortida oficial aquest diumenge al Teatre-Auditori amb la reinvindicació de la literatura com a eina per afrontar el context polític i el món actual. La intervenció econòmica de la Generalitat per part de l'Estat espanyol ha centrat la inauguració de l'esdeveniment, que s'ha vist obligat a reduir la programació. L'acte també ha homenatjat l'obra del poeta Josep Palau i Fabre amb la música de Maria Arnal i Marcel Bagès, coincindit amb el centenari del seu naixement.

En la inauguració, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha celebrat l'obertura del festival de poesia tot i els entrebancs econòmics que la intervenció estatal ha ocasionat a la institució, coorganitzadora del festival amb l'Ajuntament.

Laura Borràs

En situacions de crisi, la literatura sempre és a la primera línia. Per això, encara que ens vulguin aturats, ens troben i ens trobaran caminant.


En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït que la ciutat segueixi sent capital de la poesia i ha posat en valor l'ús de la paraula davant la violència.

Mercè Conesa

En un moment d'extrema dificultat, nosaltres reivindiquem la paraula, que a través de la paraula es pot arribar i s'arriba lluny.


L'acte inaugural del 17è Festival Nacional de Poesia també ha tingut la presència del conseller de Cultura, Lluís Puig, que ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb la cultura i la literatura malgrat la situació política actual.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.