La Nit de Poesia centra les activitats d'avui del Festival Nacional de Poesia


  • Comparteix:

Andrea Motis i Joan Chamorro en una entrevista al Teatre-Auditori

Andrea Motis i Joan Chamorro en una entrevista al Teatre-Auditori

L'espectacle 'Correspondències' protagonitza aquest dijous la Nit de Poesia del 17è Festival Nacional de Poesia (FNP) al Teatre-Auditori. La música d'Andrea Motis, Joan Chamorro i Ignasi Terraza acompanyarà, a partir de les nou del vespre, algunes de les veus més destacades de la poesia catalana en un espectacle dirigit per Sebastià Portell. Abans, a dos quarts de vuit del vespre, el Centre d'Art Maristany acollirà l'escenificació del poema IV de 'Foc de Pales', inclòs al llibre 'Bruixa de dol' de Maria Mercè Marçal.

Nit de Poesia
La jornada més emblemàtica del Festival comptarà aquest any amb l'espectacle 'Correspondències', en què poetes com Rosina Ballester, Eduard Sanahuja i Odile Arqué, entre d'altres, donaran veu a versos seus i d'altres d'autors com Vicent Andrés Estellés, Felícia Fuster, Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda, Blai Bonet, Jaume Vidal Alcover, Joan Alcover i Montserrat Abelló. L'espectacle tindrà lloc a les nou del vespre al Teatre-Auditori i el preu de l'entrada és de 10 euros.

El director de 'Correspondències', Sebastià Portell, explica que la intenció és posar en contacte les connexions de la poesia amb altres arts.

Sebastia Portell

Qualsevol escriptor sempre escriu en resposta a alguna cosa. Pot ser un altre text, una peça àudiovisual o música, que fan que la poesia pouï en altres mons i que s'enriqueixi. La poesia no és com un bolet, té moltes connexions amb altres arts.


Llengua. Acció. Escultura escenificada
L'artista Marga Ximènez escenificarà el poema IV de 'Foc de Pales', de llibre de Maria Mercè Marça 'Bruixa de dol'. Un cop finalitzada l'acció es visualitzarà formalment una escultura, juntament amb la qual es projectarà el vídeo de l'actuació. L'espectacle començarà a dos quarts de vuit al Centre d'Art Maristany i l'entrada és gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.