L'espectacle de dansa 'PinoXXIo' arriba avui al Teatre-Audirori


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle / Foto: Tasantcugat.cat/

Un moment de l'espectacle / Foto: Tasantcugat.cat/

El Teatre-Auditori acull aquest diumenge l'espectacle de dansa 'PinoXXIo' interpretat per la companyia valenciana Ananda Dansa, que oferirà una visió actualitzada del conte de Pinotxo de Carlo Collodi. L'obra, protagonitzada per la ballarina Ana Lujan, fa èmfasi en la relació entre pares i fills, de com la idea que té Geppeto sobre com ha de ser el seu fill de fusta, Pinotxo, no s'acaba fent realitat. L'espectacle començarà a les sis de la tarda i el preu d'entrada és de 12 euros.

'PinoXXIo' proposa un punt de vista contemporani de la història original perquè l'espectador pugui sentir-se reconegut. La codirectora Rósangeles Valls ha explicat que l'espectacle és fidel a l'obra clàssica en els escenaris geogràfics on transcorre la història, però que en el moment en què Pinotxo no segueix els passos que Gepetto vol, no serà reeducat a base de càstigs, com en l'obra de Collodi, sinó que arreglaran les seves diferències a través del diàleg, la compressió i l'amor.

Rosángeles Valls

Ens centrem en el problema generacional entre Gepetto i Pinotxo que Collodi resol amb pallisses i nosaltres amb diàleg.


La codirectora ha afegit que tot i que no hi ha cap referència de gènere durant l'obra, que el personatge principal sigui encarat per Lujan vol demostrar que allò que pot fer un home també ho pot fer una dona. Idea que recull el títol de 'PinoXXIo', que fa al·lusió als cromosomes sexuals que marquen el sexe dels éssers humans i a que és un Pinotxo contemporani.

Rosángeles Valls

El nostre Pinotxo no fa de dona en escena i l'interpreta l'Ana Lujan , que és una gran ballarina, i tenia molt més valor que ho fes ella a què ho fes un home.


'PinoXXIo' és una funció que s'explica a través del moviment dels ballarins, ja que la companyia té l'objectiu d'ensenyar el poder de comunicació de la dansa, que és capaç de fer entendre i emocionar tot tipus d'espectador, tant a adults com als més petits.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.